Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ρόδος: Συνολικά 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα «χάθηκαν» από τη φωτιά

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο. Σε 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα και μελισσοσμήνη υπολογίζονται οι καταστροφές που σημειώθηκαν από τις πυρκαγιές στη Ρόδο.

Αυτοί οι αριθμοί προκύπτουν από τις πρώτες εκτιμήσεις από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που βρέθηκε στο νησί μετά από εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι περισσότερες καταστροφές φυτικού κεφαλαίου εντοπίζονται κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Απόλλωνος, Ασκληπιείου, Γενναδίου και Βατίου, και αφορούν εκτός από ελαιόδεντρα, περιορισμένο αριθμό στρεμμάτων άλλων δενδροκαλλιεργειών, κηπευτικών και αμπελοκαλλιεργειών. 

Όσον αφορά τις απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, ο τελικός αριθμός θα οριστικοποιηθεί μετά την υποβολή δηλώσεων εκ μέρους των κτηνοτρόφων.

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι τεσσάρων οικισμών μετά τις πυρκαγιές

Στα σπίτια τους μπορούν να επιστρέψουν οι κάτοικοι ακόμα τεσσάρων οικισμών στη Ρόδο, μετά τις πυρκαγιές που προκάλεσαν καταστροφές στο νησί.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκε το «112» το οποίο μέσω μηνύματος καλεί τους κατοίκους των οικισμών Πυλώνα, Κάλαθο, Απόλλωνα και Προφήτη Ηλία Σαλάκου να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.

Την Πέμπτη, άρθηκε ο κίνδυνος για ακόμα δέκα οικισμούς της Ρόδου, καθώς στα σπίτια τους επέστρεψαν οι κάτοικοι των περιοχών Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, ...

Αττική Οδός: Κλείνουν οι έξοδοι Κάντζα και Κατεχάκη μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αττική Οδό από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ειδικότερα: Κλειστή θα παραμείνει από τις 22:0...

Φόρτωση άρθρων...