Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Ρόδος: Τίτλοι τέλους για το μπιτς μπαρ Santa Marina - Μπήκε οριστικό «λουκέτο»

Ελλάδα
Tags: Ρόδος

Τίτλοι τέλους για το beach bar Santa Marina στη Ρόδο, που έγινε γνωστό από τα – παράνομα – θαλάσσια κρεβάτια του.

Το κατάστημα σφραγίστηκε σήμερα το πρωί από την αστυνομία, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από τον δήμο Ρόδου για την υποβολή των εγγράφων που θα αποδείκνυαν ότι η λειτουργία του καταστήματος είναι νόμιμη. Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε σφραγιστεί ο χώρος της παραλίας, λόγω παράνομης κατάληψης αιγιαλού.

Κλιμάκιο της αστυνομίας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου και του δήμου Ρόδου προχώρησε σήμερα το πρωί στη σφράγιση του παραλιακού καταστήματος.

rodos

Στο κατάστημα είχε δοθεί διορία δύο εβδομάδων από τη Δημοτική Επιτροπή Ρόδου (αρμόδια για την ανάκληση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη σφράγισή τους) προκειμένου να λύσει πάμπολλα ζητήματα νομιμότητας: όπως έχει εδώ και χρόνια διαπιστωθεί από τις κρατικές υπηρεσίες, το κατάστημα είχε διάφορες πολεοδομικές παρανομίες.

Επιπλέον, δεν είχε λάβει άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, κάτι απαραίτητο καθώς βρίσκεται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Ρόδου. Επομένως η λειτουργία του ήταν παράνομη.

Στην κατεύθυνση της σφράγισής του άσκησε πίεση και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η οποία μια εβδομάδα νωρίτερα είχε σφραγίσει την ακτή μπροστά από το κατάστημα την οποία το Santa Μarina εκμεταλλευόταν παράνομα (δεν είχε νόμιμη μίσθωση του χώρου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση δεν προσέφυγε δικαστικά για να ανακόψει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Ρόδου, αλλά ούτε και την απόφαση σφράγισης της παραλίας (κάτι που θα ήταν μάταιο καθώς με την τελευταία αλλαγή της νομοθεσίας, σε περίπτωση προσφυγής απαγορεύεται να «παγώσει» η σφράγιση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική: 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

Σε 42 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικ...

Φόρτωση άρθρων...