Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ρωσία: 18χρονος πυροδότησε βόμβα σε σχολείο – Εννιά τραυματίες

Πλανήτης

Αυτοσχέδια βόμβα πυροδότησε ένας 18χρονος απόφοιτος ορθόδοξου σχολείου στο Σερπούχοβ της Ρωσίας. Από την έκρηξη της βόμβας τραυματίστηκε ο δράστης και τουλάχιστον οκτώ ακόμη άτομα, σύμφωνα με το RT. Σύμφωνα με τις αρχές, ο 18χρονος είχε πάνω του αυτοσχέδια βόμβα.

Ο 18χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς από την έκρηξη έχασε το πόδι του. Οι επιθέσεις με βόμβες και τα περιστατικά ένοπλων επιθέσεων στα σχολεία ήταν σπάνια στη Ρωσία, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί, ωθώντας τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

«Σήμερα στις 08:24 τοπική ώρα (07:24 ώρα Ελλάδας), ένας 18χρονος απόφοιτος του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος εισήλθε στον χώρο του ορθόδοξου σχολείου που βρίσκεται δίπλα στο μοναστήρι Βλαντίτσνι Βεντένσκι στην πόλη Σερπούχοφ και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε», εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών της περιφέρειας της Μόσχας.

«Γιατροί έχουν αναλάβει τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί και δεν απειλείται η ζωή τους», τόνισε ο περιφερειακός κυβερνήτης, Αντρέι Βορομπίοφ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Φονική ενέδρα σε βαν που μετέφερε κρατούμενο – Τρεις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες (Videos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Γαλλία, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε βαν της Αστυνομίας που έκανε μεταγωγή κρατουμένου. Η φονική επίθεση έγινε στον σταθμό διοδίων Ενκαρβίλ. Όπως φαίνετ...

Φόρτωση άρθρων...