Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ρωσία: Ο Πούτιν βούτηξε στα παγωμένα νερά για τα Θεοφάνεια (Video)

Πλανήτης

Βουτιά στα παγωμένα νερά έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να τιμήσει την Ορθόδοξη εορτή των Θεοφανείων τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιανουαρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε σε ποια περιοχή έκανε τη βουτιά του ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος. Στη Μόσχα η θερμοκρασία βρίσκεται στους -14 βαθμούς Κελσίου, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Πρόεδρο της Ρωσίας να βουτήξει τρεις φορές κάνοντας τον σταυρό του στα παγωμένα νερά της πισίνας η οποία είχε σχήμα σταυρού.

Τα Θεοφάνεια είναι από τις πιο δημοφιλείς γιορτές στη Ρωσία, μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, άνδρες και γυναίκες βουτάνε στα νερά τρεις φορές για να συμβολίσουν την Αγία Τριάδα. Η Ρωσία ακολουθεί το Παλιό Ημερολόγιο, γι’ αυτό και φέτος γιόρτασε τα Θεοφάνια τις 19 Ιανουαρίου.

Το Κρεμλίνο δημοσίευσε για πρώτη φορά τα κατορθώματα των Θεοφανίων του Πούτιν το 2018. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, στο παρελθόν, ο Ρώσος πρόεδρος ακολούθησε την παράδοση, αλλά δεν τη διαφήμισε. Πέρυσι, ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε την παγωμένη του βουτιά σε ένα προάστιο της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...