Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Το εδώλιο του κατηγορουμένου «δείχνει» ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με θύμα την πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν η κατηγορούμενη θα παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται και την εξακολούθηση της προσωρινής της κράτησης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη τον περασμένο Απρίλιο, απολογούμενη αρνήθηκε τις παραπάνω κατηγορίες.

Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψη και στη συνέχεια στην προφυλάκιση της μητέρας τον περασμένο Απρίλιο για τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, ήταν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς φέρεται να διαπιστώθηκε στο παιδί μεγάλη ποσότητα της ουσίας κεταμίνης που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική του αγωγή, όπως κατέθεσαν οι γιατροί που το παρακολουθούσαν.

Όσον αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο Γιώργος Νούλης, ο ίδιος δηλαδή εισαγγελέας που τώρα της « δείχνει» εδώλιο», όταν της άσκησε το καλοκαίρι τη συμπληρωματική δίωξη για το εν λόγω αδίκημα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η οκτάχρονη θυγατέρα σου, Γεωργία Δασκαλάκη, νοσηλευόταν από 8 Απριλίου 2021 χωρίς παθολογικά ευρήματα στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Κατά το διάστημα της νοσηλείας του, το παιδί συνοδευόταν αποκλειστικά από εσένα, η οποία παρέμεινες μαζί του και εναντιώθηκες στην πρόθεση των γιατρών της να του χορηγήσουν εξιτήριο, ενόψει της καλής του υγείας. Στις 18.20 εκείνης της ημέρας και κατά την συνήθη επίσκεψη των γιατρών εφημερίας το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση.

Όμως περίπου στις 19.00, εσύ με μη επακριβώς γνωσθέντα τρόπο επενέργησες στο σώμα του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκαλέσεις καρδιακή ανακοπή, η οποία επέφερε πτώση των σφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού του σε οξυγόνο, εξέλιξη της υγείας του επιστημονικώς ανεξήγητη από τους θεράποντες ιατρούς».

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάκριση για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας, με κατηγορούμενη και σε αυτή τη δικογραφία τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Φόρτωση άρθρων...