Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ryanair: Κλείνει τη βάση της στην Αθήνα για τον χειμώνα

Οικονομία
Tags: Ryanair

Στην απόφαση να κλείσει τη βάση της στην Αθήνα τη χειμερινή σεζόν προχωρά η Ryanair.

Ειδικότερα, από τις 29 Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία αποδεσμεύει δύο αεροσκάφη της από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μειώνοντας τα δρομολόγιά της σε 10 από 29 που ήταν προγραμματισμένα. Όπερ σημαίνει ότι θα μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ η χωρητικότητα.

Η Ryanair θα διατηρήσει 10 δρομολόγια από Αθήνα προς Δουβλίνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη, Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα, μη σταθμεύοντας πλέον κανένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, η ιρλανδική εταιρεία, που έχει μερίδιο στην ελληνική αγορά περίπου στο 7% (πίσω από την Aegean 38% και τη Sky Express15%), θα διατηρήσει τη βάση της Θεσσαλονίκης και θα διεξάγει δρομολόγια προς τη συμπρωτεύουσα και από τα Χανιά και από και προς τη συμπρωτεύουσα.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε, όπως υποστηρίζει η Ryanair, λόγω μη ύπαρξης κινήτρων από τον ελληνικό αερομεταφορέα και τη Fraport Greece, που διαχειρίζεται κι άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, ώστε να τονώσει την επιβατική της κίνηση τη χειμερινή περίοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Ανάπτυξης: Νέα πρόστιμα ύψους 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε...

Φόρτωση άρθρων...