Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σαλί Μπερίσα: Πολιτικός κρατούμενος ο Μπελέρης - Στημένο το κατηγορητήριό του από τον Ράμα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας αποκάλυψε ότι ο μάρτυρας στον οποίο βασίστηκε η δίωξη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με 7.000 ευρώ

Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση κατά του Έντι Ράμα με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη εξαπέλυσε μέσω συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Ο κ. Μπερίσα υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας είναι στημένο, και ότι ο μάρτυρας στον οποίο βασίστηκε η δίωξη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με 7.000 ευρώ.

«Κατάλαβα ότι ήταν μια προβοκάτσια παλιού αστυνομικού είδους εναντίον του. Αργότερα βρήκα ξεκάθαρα δεδομένα ότι υψηλόβαθμοι διευθυντές της αστυνομίας και ένας πληροφοριοδότης ήταν αναμεμειγμένοι», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα μυστικό κονδύλι για όσους φέρνουν σε πέρας "ειδικές αποστολές". Αυτός ο προβοκάτορας εισέπραξε χρήματα από αυτό το κονδύλι κατά παράβαση της νομοθεσίας, αμοιβή 7000 ευρώ».

Μάλιστα δήλωσε ότι έχει στη διάθεσή του αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες το ποσό που δόθηκε στο βασικό μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του Φρέντη Μπελέρη εκταμιεύθηκε από τα μυστικά κονδύλια της αλβανικής αστυνομίας. «Μού δόθηκε (η πληροφορία) πολύ εμπιστευτικά, αλλά καθώς τα κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν με παράνομο και απαράδεκτο τρόπο ανακοινώνω δημόσια στην Αλβανία και παντού ότι αυτή είναι μια πολύ πολύ θλιβερή και παράνομη ενέργεια», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ακόμη ο πολιτικός αντίπαλος του Ράμα, τόνισε ότι η κατάθεση και το βίντεο σε βάρος του Μπελέρη είναι άκυρα, καθώς δόθηκε αμοιβή στον βασικό καταγγέλλοντα, ενώ εξαπολύει επίθεση στον αρχηγό της αστυνομίας. «Ζήτησε από τον προβοκάτορα να οργανώσει το σχέδιο. Δεν μπορούσα να ανεχτώ αυτή την πρακτική», επεσήμανε.

Απαντώντας στο γιατί αποφάσισε να κάνει τώρα τη συγκεκριμένη αποκάλυψη είπε ότι «η ακριβής πληροφορία σχετικά με την αμοιβή του έφτασε σε μένα μόνο δύο ημέρες πριν την αποκαλύψω». Παράλληλα χαρακτήρισε τον Φρέντη Μπελέρη πολιτικό κρατούμενο και συνέδεσε τη δίωξή του με την επιθυμία του Έντι Ράμα να ελέγξει τις επενδύσεις στη Χειμάρρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Εβδομάδα με νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης και μπόρες – Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα από τη Δευτέρα 29 Απριλίου και πολλοί αγωνιούν για τον καιρό θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, αλλά και με τι καιρό θα ψήσουν το Πάσχα. Ο μετεωρολόγος, Τάσ...

Φόρτωση άρθρων...