Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σάμος: Frontex και Λιμενικό περισυνέλεξαν οκτώ μετανάστες

Ελλάδα

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Tο Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», για εντοπισμό σκάφους (α.λ.σ.), με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-Ε.ΑΚΤ.. Το περιπολικό σκάφος εντόπισε αρχικά, πνευστή λέμβο με πέντε (05) επιβαίνοντες, τους οποίους και περισυνέλεξε καλά στην υγεία τους. Στη λέμβο επέβαιναν τρία (03) ακόμη άτομα τα οποία έπεσαν στη θάλασσα, σύμφωνα με δήλωσή τους.

Στη συνέχεια, το ιταλικό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε δύο (02) ακόμη ανθρώπους από τη θαλάσσια περιοχή «Τσαμπού Βουρλιωτών» ενώ, ένας (01) άνδρας ακόμη, εντοπίστηκε κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και στην ξηρά από το προαναφερόμενο περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στις βόρειες ακτές και συγκεκριμένα έμπροσθεν της παραλίας «Τσαμπού Βουρλιωτών».

Οι συνολικά οκτώ αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με δήλωσή τους δεν υπήρχαν άλλοι επιβαίνοντες στη λέμβο. Και οι οκτώ διασωθέντες είναι άνδρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – Αεροσκάφος Boeing 737 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Πρόκειται για αεροσκάφος της ετ...

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Μαΐου

Δεμένα θα είναι την 1η Μαΐου τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γενική...

Φόρτωση άρθρων...