Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σάμος: Το μοιραίο ελικόπτερο λίγα λεπτά πριν την συντριβή του (Photos)

Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Σάμο με τη συντριβή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο νησί.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα, στην προσπάθεια κατάσβεσης φωτιάς στο νησί.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, η τοπική ιστοσελίδα Samos24.gr δημοσίευσε φωτογραφία με το μοιραίο ελικόπτερο, την ώρα που αποχωρεί από το αεροδρόμιο Σάμου για την κατάσβεση της φωτιάς.

Τη ζωή τους έχασαν ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος πιλότος, ενώ διασώθηκαν οι δύο Μολδαβοί, μέλη του πληρώματος, ο ένας μηχανικός και ο άλλος χειριστής. 

Το ελικόπτερο κατέπεσε, ενώ συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σάμο, στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου, κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.

Στο σημείο οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, με ανέμους που έφταναν σε ένταση τα 6-7 μποφόρ. Σε αυτές τις συνθήκες, η άτρακτος του ελικοπτέρου δέχθηκε ισχυρούς κλυδωνισμούς από τους υψηλούς κυματισμούς, με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα.

Πρόκειται για ενοικιαζόμενο ελικόπτερο τύπου Μi8, που είχε τριμελές ξένο πλήρωμα -ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί- και έναν Έλληνα μεταφραστή.

Ο πρώτος επιζών είναι μηχανικός αεροσκαφών με καταγωγή από τη Μολδαβία, ο οποίος καθόταν στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου και, σύμφωνα με όσα είπε στους ανθρώπους που συνομίλησαν μαζί του, όταν κατέβηκε το ελικόπτερο να γεμίσει νερό από τη θάλασσα, μια ισχυρή ριπή ανέμου χτύπησε το αεροσκάφος και τους αναποδογύριζε. 

Ο επιζών θυμάται ότι με την πρόσκρουση βγήκαν όλοι από το ελικόπτερο, αλλά μετά τους έχασε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους δύο νεκρούς, ο ένας πιθανόν να πνίγηκε, ενώ ο δεύτερος είχε χτύπημα στο κεφάλι.

Σάμος: Το μοιραίο ελικόπτερο λίγα λεπτά πριν την συντριβή του

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Καφαντάρης: Όταν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Ε.τ.Π. ως «Εθνική Ελλάδος» οι επιτυχίες είναι σημαντικές

Η Τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία, επί της γνωμοδότησης «Δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση 2023 - Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία» σχετικά με τη σύλληψη του εκλεγ...

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίστηκαν κινητά, ναρκωτικά και μαχαίρι

Επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Δίωξη Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και δυο αστυνομικών σκύλων. Κατά τη διά...

Φόρτωση άρθρων...