Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σαμοθράκη: Τουρίστες μετέτρεψαν εκκλησία σε... ξενοδοχείο (Εικόνες)

Ελλάδα

Περιστατικό που καταδεικνύει έλλειψη σεβασμού καταγράφηκε στη Σαμοθράκη όπου στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στα Θέρμα «κατασκήνωσαν» τουρίστες.

Χωρίς να αντιλαμβάνονται τη σημασία του χώρου, άπλωσαν στο πάτωμα τα πράγματά τους χρησιμοποιώντας τον ναό ως κατάλυμα.

Σαμοθράκη

Σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως εκφράζει τη λύπη της. Κάνει, δε, λόγο για κατάπτωση που δημιουργεί στη Σαμοθράκη «ο ιδιότυπος αυτός τουρισμός ο οποίος εκτός από τις ιδιοκτησίες και την δημόσια αιδώ δεν σέβεται πλέον ούτε τα ιερά και όσια της τοπικής παραδόσεως των κατοίκων».

samothraki

Από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε στην επίσημη σελίδα της η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως αναφέρει ότι πρόκειται για βεβήλωση του ναού και ότι τέτοιου είδους καταλήψεις αποτελούν «δείγμα μιας κατάστασης που χρονίζει και συνεχίζει ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο».

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Φόρτωση άρθρων...