Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σοκάρει ο «σαμουράι» Νέας Ερυθραίας: «Μετά τον πυροβολισμό, γύρισα σπίτι και ξαναγέμισα το περίστροφο»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας, ο οποίος σκότωσε το περασμένο Σάββατο έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλον έναν.

Ο 40χρονος άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και διέθετε μια μανία με την αγορά όπλων και ναρκωτικών. Φαίνεται πως είχε διπολική διαταραχή και κάποια ψυχωσικά επεισόδια.

Η μητέρα του δράστη δήλωσε πως ο γιος της τα τελευταία είκοσι χρόνια αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ότι κατά το παρελθόν, είχε παραμείνει έγκλειστος σε ψυχιατρικές κλινικές έκτοτε, παρακολουθείται από γιατρό του Αιγινητειού νοσοκομείου και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή».

Στην κατάθεση που έδωσε στις αρχές περιέγραψε όλο το χρονικό της φρίκης αποκαλύπτοντας ότι πριν πάρει το όπλο και κυνηγήσει τους δύο άνδρες ήταν φορτισμένος, καθώς όπως είπε, «έκανα προπόνηση χτυπώντας ένα δέντρο με το καλάμι μου στο οποίο είχα βάλει επικαλαμίδες».

Ο δράστης είπε με αφοπλιστική κυνικότητα ότι μετά τον πυροβολισμό «γύρισα σπίτι και προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο. Επίσης, ξαναγέμισα το περίστροφο το οποίο είχε αδειάσει, σε περίπτωση που μου επιτεθούν».

Ο «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε το δρόμο για το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που έχουν ζητήσει οι δικηγόροι του Χρήστος Μαυρομάτης και Θεόδωρος Μαντάς.


Η κατάθεση του δράστη

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ο «σαμουράι της Νέας Ερυθραίας» περιέγραψε πώς ακριβώς εκτυλίχθηκε το σκηνικό του τρόμου λίγο μετά τις 10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου: «Μένω στην οδό Σκουφά ….στην Νέα Ερυθραία. 

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο, άκουσα τον Πλακαντωνάκη να λέει σε έναν φίλο του ότι έχει βάλει τον υπάλληλο του Βασίλη, να μου κάνει καταστροφική μαγεία και συγκεκριμένα σολομωνική.

Επειδή από εκείνο τον καιρό σε μένα και τη μητέρα μου συνέβησαν άσχημα πράγματα, σήμερα το πρωί ενώ ήμουν περισσότερο φορτισμένος και εκεί που έκανα προπόνηση χτυπώντας ένα δέντρο με το καλάμι μου στο οποίο είχα βάλει επικαλαμίδες, είδα το βοηθό του Πλακαντωνακη τον Βασίλη και είπα κάποια πράγματα σε αυτόν όπως: «το νου σου ξέρω ότι έχεις κάνει και θα έχεις πρόβλημα», ωστόσο αυτός δεν με άκουσε καθώς ήταν μακριά. Τότε ανέβηκα στο σπίτι μου, πήρα το περίστροφο και πήγα προς το σπίτι του Πλάκαντωνάκη καθώς γνώριζα πως θα τους έβρισκα κάπου εκεί έξω. Φτάνοντας εκεί κοντά, τους είδα και τις δύο έξω από ένα άλλο σπίτι. Τότε είπα στο Βασίλη, «ξέρω ότι μου έχεις κάνει μάγια». 

Άμεσα αυτός μου είπε όχι εγώ και κινήθηκε προς το μέρος μου. Τότε εγώ έβγαλα το περίστροφο και πυροβόλησα προς αυτόν, νομίζω τρεις φορές τα πόδια, καθώς δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω και μετά ο Πλάκαντωνάκης μου είπε «έχεις τρελαθεί» και εγώ του έριξα νομίζω δύο ή τρεις φορές τα πόδια ή προς το γοφό.

Μετά γύρισα σπίτι και προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο, επίσης ξαναγέμισα το περίστροφο το οποίο είχε αδειάσει, σε περίπτωση που μου επιτεθούν. Επειδή άκουγα φασαρία που έξω ξανά κατέβηκα και βρισκόμενος στην πυλωτή είδα αστυνομικούς.

Οπότε προκειμένου να μην με πυροβολήσουν βλέποντας το όπλο, το άφησα στην πυλωτή πήγα προς αυτούς και παραδόθηκα. Το όπλο και τα φυσίγγια τα είχα προμηθευτεί για αυτοπροστασία από έναν αλλοδαπό πριν περίπου έξι μήνες δεν θέλω ωστόσο να πω πως τον λένε γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου.

Τα ναρκωτικά τα έχω για προσωπική μου χρήση καθώς είμαι χρήστης ναρκωτικών και τα είχα προμηθευτεί χθες από την Περιοχή του Αγίου Σωτήρος στο Μενίδι. 

Τα άλλα αντικείμενα όπως τα ξίφη τα δρεπάνια τα είχα καθώς εκπαιδευόμουν σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες. Λυπάμαι πολύ που πέθανε τελικά ο Βασίλης καθώς εγώ ήθελα μόνο να τον τραυματίσω χωρίς σοβαρές συνέπειες για την υγεία του».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...