Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» - Έδεσε στην προβλήτα 2 του λιμανιού

Στην επιχείρηση συνέδραμαν δύο ρυμουλκά - Η παραμονή του στην προβλήτα 2 θα είναι προσωρινή

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού “Βέλος” προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το πολεμικό πλοίομεταφέρθηκε προσωρινά στην προβλήτα 2 του λιμανιού της συμπρωτεύουσας, με στόχο να προχωρήσουν στην πλήρη αποκατάσταση των φθορών που υπέστη από τους ισχυρούς ανέμους.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής και αφού προηγήθηκαν εργασίες από ειδικά συνεργεία, ξεκίνησε η μεταφορά του αντιτορπιλικού συνοδεία δύο ρυμουλκών, όπως αναφέρει το thesstoday.gr. 

Μάλιστα, στα μέση της διαδρομής περιμένει ένα ακόμη πλωτό σκάφος, το οποίο έχει κινητοποιηθεί για να συνεχίσει τη ρυμούλκηση του Βέλους όταν το αντιτορπιλικό πλεύσει σε μεγαλύτερο βάθος υδάτων του Θερμαϊκού.

Με τη βοήθεια δύτη αλλά και γερανού άρχισαν νωρίς το πρωί οι προσπάθειες ανύψωσης και στεγανοποίησης του αντιτορπιλικού “Βέλους”, που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Το ιστορικό πλοίο υπέστη ρήγμα στην πρύμνη του, χτυπώντας πάνω στο κρηπίδωμα της παραλίας από τους θυελλώδεις ανέμους, που σάρωσαν χθες την περιοχή.

Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του αντιτορπιλικού «Βέλος» – Δύο ρυμουλκά συνδράμουν στην επιχείρηση

Σημειώνεται ότι το «Βέλος» υπέστη για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες εκτεταμένες φθορές από την κακοκαιρία, ενώ ο Σύλλογος Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων έχει ζητήσει για την προστασία του, τη μεταφορά του προς το Παλαιό Φάληρο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: 33χρονος πίσω από την κλοπή χρηματοκιβωτίου με λεία 550.000 ευρώ από μονοκατοικία στο Πανόραμα

Εξιχνιάστηκε η κλοπή χρηματοκιβωτίου στο Πανόραμα, με τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, να φτάνουν στην άκρη του νήματος. Ένας 33χρονος σεσημασμένος για πλαστογραφία και ναρκωτ...

Φόρτωση άρθρων...