Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σε ελληνικό έδαφος οι μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο

Στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά του Έβρου, εντοπίστηκαν το απόγευμα οι 38 μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι ελληνικές Αρχές μόλις έγινε αντιληπτό ότι οι μετανάστες βρέθηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας διασχίζοντας τον ποταμό, τους εντόπισαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Στους πρόσφυγες και μετανάστες έγιναν εξετάσεις και μεταφέρονται σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, είναι όλοι τους Σύροι και είναι καλά στην υγεία τους. Η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε προληπτικά για περεταίρω εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Παράλληλα με την επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων στο ΚΥΤ έχει αρχίσει και η έρευνα για να διαπιστωθεί πώς μετακινήθηκαν από το αρχικό σημείο που βρίσκονταν, την νησίδα σε τουρκική επικράτεια,  σε ελληνικό έδαφος, τέσσερα χιλιόμετρα νοτιότερα.

Είχε προηγηθεί μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και των συνοριακών Αρχών για τον εντοπισμό τους και την μεταφορά τους σε νοσοκομείο, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Aστυνομία είχε επισημάνει ότι οι μετανάστες βρίσκονται πάνω σε νησίδα στο τουρκικό έδαφος. Για τον λόγο αυτό οι ελληνικές Αρχές δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των μεταναστών:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Μηταράκης: Σε πολύ καλή κατάσταση οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Έβρο

«Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε σε ελληνικό έδαφος τους 38 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και ημέρες σε νησίδα στο Έβρο, εντός τουρκικής επικράτειας», αναφέρει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ακόμη ότι «βρέθηκαν 4 χιλιόμετρα νοτιότερα της νησίδας μαζί με μια βάρκα που τους μετέφερε. 

Δηλώνουν Σύροι και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ μια έγκυος μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας: Υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν – Ναι στην Πρόταση Δυσπιστίας

Οι Σπαρτιάτες θα υπερψηφίσουν την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Στίγκας. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατ...

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Φόρτωση άρθρων...