Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη – Έγινε αισθητός στην Αττική (χάρτης&video)

Ελλάδα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αταλάντη λίγο μετά τις 15:30 της Πέμπτης (8.6.2023) και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση έγινε 9 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο δίνει μέγεθος 4,9 Ρίχτερ για τον σεισμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Παρνασσό, όπως γράφουν χρήστες του Twitter.

Για τον σημερινό σεισμό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως: «Είναι κοντά στην Αταλάντη, δεν συνδέεται όμως με το ρήγμα της Αταλάντης. Υπάρχει ιστορικό με σεισμό 7 βαθμών. Έχουμε να κάνουμε με ρήγμα από τη μέσα πλευρά, Ορχομενό και Αμφίκλεια και όχι από τον Ευβοϊκό κόλπο. Παρόμοιο μέγεθος έχει δώσει σεισμός του 2013. Έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Αθήνα. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Στη συνέχεια θα δούμε ποιο ρήγμα συνδέεται με αυτή τη δόνηση. Προήλθε από ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα από την Αταλάντη. Τα ρήγματα σε Αμφίκλεια και Ορχομενό μπορούν να δώσουν δονήσεις στα 5 Ρίχτερ».

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, σημειώθηκε 9 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5χλμ.  Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει μέγεθος 4,9 Ρίχτερ για τον σεισμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.  Ο σεισμός έγινε αισθητός από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Παρνασσό, όπως γράφουν χρήστες του Twitter.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαζύγιο «βόμβα»: Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Διαζύγιο «βόμβα» στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, καθώς ανακοινώθηκε πως χώρισαν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισα...

Φόρτωση άρθρων...