Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σεισμός: Φεύγει για Τουρκία και δεύτερο κλιμάκιο Ελλήνων διασωστών - Πάνω από 9.500 νεκροί, εκατοντάδες παγιδευμένοι

Ελλάδα

Και δεύτερο κλιμάκιο της ελληνικής σωστικής μονάδας της ΕΜΑΚ αναχωρεί για να ενισχύσει τους πυροσβέστες που ήδη επιχειρούν στις ερειπωμένες πια περιοχές της Τουρκίας μετά τον καταστροφικό σεισμό.

15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ μαζί με 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν διασωστικό σκύλο, θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη καθώς C-130 αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, θα παραλάβει την ΕΜΑΚ στις 11 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη για Τουρκία.

Εντωμεταξύ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Έλληνες διασώστες συνέχισαν να ψάχνουν για ζωή στα συντρίμμια της Χατάι ανασύροντας μια γυναίκα ζωντανή και ένα μικρό αγοράκι δυστυχώς νεκρό.

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να ψάχνουν σε ένα γκρεμισμένο σπίτι ενώ συνολικά από χθες απεγκλώβισαν ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, ένα ανήλικο κοριτσάκι 9 ετών, και επίσης ένα ανήλικο κοριτσάκι 7 ετών, ενώ ανέσυραν νεκρό ένα ανήλικο παιδί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα απεγκλώβισαν ζωντανό ένα αγόρι 15 ετών και νεκρό ένα αγόρι 17 ετών και έναν ενήλικα 40 ετών.

Μάλιστα τα άτομα τα οποία ανέσυραν σήμερα από τα συντρίμμια ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οικογένεια.

Εφιάλτης δίχως τέλος

Εφιάλτης δίχως τέλος από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς. Ξεπέρασε τους 9.500, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι άστεγοι στις δύο χώρες.

Στην Τουρκία, από τα χαλάσματα έχουν ανασυρθεί 6.957 νεκροί σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, και άλλοι 2.547 νεκροί έχουν ανασυρθεί στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία ξεπέρασε τις 2.500, με βάσει τα στοιχεία από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης και την οργάνωση διασωστών που δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Τα Λευκά Κράνη ανακοίνωσαν στο Twitter ότι οι νεκροί στις περιοχές της Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες ξεπερνούν τους 1.280, ενώ οι τραυματίες τους 2.600.

“Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς εκατοντάδες οικογένειες παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, περισσότερες από 50 ώρες μετά τον σεισμό”, επεσήμανε η οργάνωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...