Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια μετά από 149 ώρες (βίντεο)

Ελλάδα

Διασώστες ανέσυραν σήμερα (12/2) ζωντανό από τα συντρίμμια έναν 35χρονο άνδρα στην τουρκική επαρχία Χατάι, έξι ημέρες μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας (6/2).

Η διάσωση του άνδρα μετά από 149 ώρες είναι ένα χαρμόσυνο νέο, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία έχει ξεπεράσει τους 28.000 και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο.
Ομάδα Ρουμάνων απεγκλώβισε τον 35χρονο στην Τουρκία

Ομάδα Ρουμάνων διασωστών κατάφερε να ανασύρει τον 35χρονο Μουσταφά από τα συντρίμμια κτιρίου, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, περίπου 149 ώρες μετά τον σεισμό.

«Η υγεία του είναι καλή, μιλούσε», δήλωσε ένας από τους διασώστες. «Έλεγε "βγάλτε με από εδώ γρήγορα, έχω κλειστοφοβία"», πρόσθεσε.

Χθες Σάββατο (11/2) η διασώστρια Γκιζέμ από τη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα δήλωσε ότι είδε ανθρώπους να επιδίδονται σε λεηλασίες στην Αντάκια. «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε, καθώς οι περισσότεροι κρατούν μαχαίρι».

Η αστυνομία και στρατιώτες προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη, να ελέγξουν την κυκλοφορία και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και διανομής τροφίμων. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ οι άστεγοι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Γυναικολόγος χρέωσε τον Οργανισμό με 2.300 επισκέψεις

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Η απάτη έγινε μέσω καταχώρησης εικονικών επισκέψεων. Οι εικονικές επισκέψεις ξεπερ...

Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες όταν λείπετε για διακοπές - Οι οδηγίες της Αστυνομίας

Οδηγίες στους πολίτες για τη φύλαξη του σπιτιού έχει εκδώσει η Αστυνομία, σε περίπτωση που το νοικοκυριό λείψει για διακοπές, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που κορυφώνονται οι μετακι...

Φόρτωση άρθρων...