Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Τα εννιά ραντεβού που «δείχνουν» εμπλοκή της μητέρας - Από 20 έως 60 ετών οι υποψήφιοι βιαστές - Τι επαγγέλματα δήλωναν

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στις συνομιλίες και στα προφίλ των 212 χρηστών που μιλούσαν με τον Ηλία Μίχο ο οποίος προσποιούνταν ότι είναι η 12χρονη

Ελλάδα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την φρικιαστική υπόθεση με τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν εμπλοκή στην υπόθεση με οποιονδήποτε τρόπο.

Τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Real News» δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα στο προφίλ της 12χρονης είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες κάτω των 45 ετών. Ωστόσο ανάμεσα στους 212 που βρίσκονται στο επίκεντρο υπάρχουν άτομα 20 αλλά και 60 ετών.

Η αστυνομία γνωρίζει την ηλεκτρονική ταυτότητα των 212 χρηστών της εφαρμογής Blindchat, τα emails, αλλά και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τους χρήστες είχαν καταχωρήσει και το κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα προφίλ τους, οι υποψήφιοι βιαστές δήλωναν επιχειρηματίες, μηχανικοί, σεφ, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και δικηγόροι. Το ρεπορτάζ  αναφέρει ότι οι περισσότεροι σταμάτησαν τις συνομιλίες όταν διαπίστωσαν ότι μιλούσαν με ένα προφίλ 12χρονου κοριτσιού.

Ανάμεσα στους 212 υπάρχουν και αρκετοί που όχι μόνο δεν διέκοψαν κάθε επαφή αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω Viber ή WhatsApp και πήγαν σε ραντεβού με την 12χρονη. 

Η ανήλικη έχει καταθέσει ότι βιάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο από συνολικά 11 άτομα. Τα τέσσερα έχουν ήδη εντοπιστεί, συνεπώς αναζητούνται άλλοι επτά βιαστές του παιδιού.

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, τρεις άνδρες ηλικίας 48,57 και 66 ετών παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής και κατέθεσαν πως συνομιλούσαν με την 12χρονη μέσω εφαρμογής γνωριμιών. Αυτά τα άτομα φέρονται να είχαν ανταλλάξει τηλεφωνικούς αριθμούς με την ανήλικη και εξετάζεται από τις αρχές αν είχαν βρεθεί και από κοντά. 

Ένα από τα πρόσωπα, του οποίου η εμπλοκή δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί είναι της μητέρας της 12χρονης κοπέλας. Η 37χρονη γυναίκα αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε με την κόρη της όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, τα στοιχεία που βλέπουν τα φως της δημοσιότητας είναι πέρα για πέρα επιβαρυντικά για την 37χρονη γυναίκα, η οποία έχει προφυλακιστεί.

Αν και η 12χρονη -μέχρι στιγμής- δεν έχει κατηγορήσει την μητέρα της για την όλη υπόθεση, το ερώτημα που επανέρχεται στο προσκήνιο είναι εάν η 37χρονη γνώριζε τι γινόταν και συγκάλυπτε  τον βιαστή και προαγωγό της κόρη της ή εξέδιδε η ίδια την 12χρονη για λίγα μόνο ευρώ όπως υποστηρίζει άλλωστε και το κατηγορητήριο.

«Είχε κλείσει εννέα ραντεβού»

Σύμφωνα λοιπόν με το κατηγορητήριο, υπάρχουν εννέα πρόσωπα που φέρονται να έχουν δώσει χρήματα στη μητέρα. ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και ο Γιάννης Σοφιανίδης, αλλά και ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης.

«Εξώθησε την κόρη της στην πορνεία σε εννέα πελάτες. Ήταν συνδιαχειρίστρια στο Blindchat, μέσω του οποίου εξωθείτο στην πορνεία η 12χρονη» αναφέρεται στο σκεπτικό της ανακρίτριας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή εμφανίζεται να λειτουργεί ο λογαριασμός της 12χρονης στο chat μέσω σταθερού IP που βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας, ενώ υπάρχουν 8-9 αναφορές της 12χρονης προς τους συνομιλητές στο chat να βάλουν «τα χρήματα στο λογαριασμό της μαμάς της».

Από την πλευρά της, η μητέρα της 12χρονης στην απολογία της ισχυρίστηκε πως «να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Έναν μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω».

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Φόρτωση άρθρων...