Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σέρρες: Αγριογούρουνα προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργιες στην Κερκίνη (Photos)

Προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Κερκίνη Σερρών προκαλούν αγριογούρουνα. Ο υπερπληθυσμός αγριογούρουνων στην περιοχή δημιουργεί προβλήματα. Τα άγρια ζώα κυκλοφορούν ακόμη και μέσα στα παραλίμνια χωριά.

Όπως αναφέρουν αγρότες της περιοχής δεν είναι μόνο αγριογούρουνα που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο των Κρουσίων, προς αναζήτηση τροφής, αλλά και αγέλες από αυτά ζουν πλέον μόνιμα στην παραλίμνια περιοχή στους πρόποδες βουνού, όπου εκτείνεται κυνηγετικό καταφύγιο και απαγορεύεται το κυνήγι με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται μεγάλοι πληθυσμοί από τα άγρα ζώα, που έχουν εναρμονιστεί με το περιβάλλον.

Στην περιοχή οι ντόπιοι αγρότες καλλιεργούν σιτάρι και τριφύλλια, με τις ζημιές που προκαλούνται από την «επέλαση» των αγριογούρουνων να είναι σοβαρές. 

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που λιγοστεύει χρόνο με το χρόνο και η καλλιέργεια καλαμποκιού αν και το έδαφος ενδείκνυται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων στη χώρα μας. Δεν είναι μόνο οι κατεστραμμένες καλλιέργειες, σε πολλά σημεία σε όλη τη χώρα, αλλά και ο κίνδυνος σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των ζώων στο οδικό δίκτυο.

Σε 400.000 τα αγριογούρουνα υπολογίζονται που ζουν στην Ελλάδα. Η προστασία από τη λαθροθηρία, η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η κλιματική αλλαγή οφείλονται κυρίως για τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων. 

Σέρρες: Αγριογούρουνα προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργιες στην Κερκίνη
Σέρρες: Αγριογούρουνα προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργιες στην Κερκίνη
Σέρρες: Αγριογούρουνα προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργιες στην Κερκίνη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας κατά τις μετακινήσεις των εκδρομέων και απαγόρευση φορτηγών

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας κατά τις μετακινήσεις των εκδρομέων για το Πάσχα. Από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή θα ισχύσουν τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύ...

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Πέντε δικαστές απολύθηκαν από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Αντίθετα, οι αρεοπαγίτες έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους...

Φόρτωση άρθρων...