Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σέρρες - Καβάλα: Καταστροφές και διακοπές ρεύματος μετά από μπουρίνι (Videos&Photos)

Ξεριζώθηκαν δέντρα και ξηλώθηκαν στέγες. Υπάρχουν αναφορές για έναν τραυματία.

Μπουρίνι «χτύπησε» το απόγευμα της Κυριακής περιοχές την Καβάλα και τις Σέρρες. Η σύντομη κακοκαιρία προκάλεσε καταστροφές και διακοπές ρεύματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιεύματα των τοπικών μέσων τα φαινόμενα ήταν σφοδρά.

Στις Σέρρες κλαδιά δένδρων έπεσαν σε καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ και προκλήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ κορμοί έπεσαν σε αυτοκίνητα και ξηλώθηκαν και στέγες σπιτιών σε χωριά του νομού. Η πυροσβεστική στις Σέρρες δέχθηκε περισσότερες από πενήντα κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικήτα ξεριζώθηκαν δύο πλατάνια, ένα εκ των οποίων έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο και το άλλο πλάκωσε σταθμευμένο μηχανάκι. Επιπλέον, καταστράφηκε το κέτερινγκ που είχε στηθεί έξω από την εκκλησία για μια βάπτιση. Το μπουρίνι κατέστρεψε και τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονταν στη στέγη του κτιρίου των ΚΤΕΛ.

Στην Καβάλα η περιοχή που επλήγη από το μπουρίνι ήταν το Οφρύνιο και η παραλία Τούζλα στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Παγγαίου. Το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και είχε μεγάλη ένταση, με ισχυρές ριπές ανέμου και έντονη βροχόπτωση. 

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές σε beach bar, καταστήματα εστίασης και αυτοκίνητα, ενώ έπεσαν δέντρα και διεκόπη η ηλεκτροδότηση. Υπάρχουν αναφορές και για έναν τραυματία από ξύλινη ομπρέλα η οποία ξηλώθηκε από τους ισχυρές ριπές ανέμου.

Σέρρες - Καβάλα: Καταστροφές και διακοπές ρεύματος μετά από μπουρίνι
Σέρρες - Καβάλα: Καταστροφές και διακοπές ρεύματος μετά από μπουρίνι

 

Σέρρες - Καβάλα: Καταστροφές και διακοπές ρεύματος μετά από μπουρίνι

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Φόρτωση άρθρων...