Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι στο στόχο «Γλαύκο» του τεμαχίου 10 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε η μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κύπρο αλλά και παγκοσμίως εδώ και δύο χρόνια, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικής ποιότητας ταμιευτήρα.
Ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν κοιτάσματα στον πρώτο στόχο του τεμαχίου 10, το στόχο Δελφύνη, ωστόσο τα συνολικά αποτελέσματα αποδεικνύουν τον ρόλο της χώρας ως εναλλακτική πηγή εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως είπε τα ευρήματα αυτά είναι μία καλή βάση για να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο, ωστόσο τόνισε θα χρειαστούν περισσότερες ποσότητες.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Τρίσταν Άσπρεϊ, εξέφρασε ενθουσιασμό για τα κοιτάσματα στον «Γλαύκο», δηλώνοντας ότι η αμερικανική εταιρεία θα συνεχίσει την ανάλυση των αποτελεσμάτων.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρονται σε αξιοποιήσιμα κοιτάσματα, αλλά και μικρότερα κοιτάσματα γύρω από τον στόχο «Γλαύκος».
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις