Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σκυλακάκης για αγρότες: Πλήρης αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για δύο χρόνια

Πλήρη αναστολή πληρωμών στο ηλεκτρικό ρεύμα για δύο χρόνια για τους αγρότες που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» προανήγγειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή που αφορά τους αγρότες και με την οποία όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία θα έχουν δύο χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και στη συνέχεια μια πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων στο ρεύμα συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών υποχρεώσεων με μηδενικό επιτόκιο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ έκανε γνωστό ότι πάνω από το 30% των υποχρεώσεων των αγροτών σε ρεύμα παραμένει απλήρωτο. 

«Έχουμε περίπου λίγο κάτω από 200.000 παροχές αγροτικού ρεύματος συνεπώς το 30% εξ αυτών είναι απλήρωτο», ανέφερε ο υπουργός ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Την ίδια ώρα, νέο μπλόκο στο κέντρο της Λάρισας πραγματοποιούν οι αγρότες ενώ δύο μπλόκα, τα οποία υπάρχουν από τις προηγούμενες ημέρες παραμένουν στην Καρδίτσα και στον Πλατύκαμπο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κινητοποίηση στη Λάρισα θα ολοκληρωθεί σήμερα με ένα διευρυμένο συλλαλητήριο στο οποίο έχουν κληθεί να λάβουν μέρος και να ενημερωθούν για τα αιτήματα των αγροτών όλοι οι κλάδοι, επιμελητήρια, ο Εμπορικός Σύλλογος και διάφοροι φορείς.

Οι αγρότες έχουν θέσει και γνωστοποιήσει και στο πρωθυπουργικό γραφείο και στα συναρμόδια υπουργεία τα ζητήματα για τα οποία έχουν κατέβει στους δρόμους. Δεν αρνούνται το διάλογο, όπως λένε, είναι ανοιχτοί. Έχουν στόχο να ισχυροποιήσουν τα μπλόκα τους.

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου αναμένεται σήμερα να φτάσουν και οι αγρότες που τα χωράφια τους, 180.000 στρέμματα βρίσκονται κάτω από τα νερά. Το μπλόκο από το κέντρο της Λάρισας, οι άνθρωποι που κινητοποιούνται εκεί με 160 τρακτέρ, θα πάνε επίσης σήμερα στο μπλόκο του Πλατυκάμπου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε λήγει η παράταση για φορολογικές δηλώσεις, ΦΠΑ, τέλη και βεβαιωμένες οφειλές

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Οι φορολογούμενοι πλέον έχουν στη διάθεση τους περισσότερο χρόνο για να υποβάλλουν τι...

Φόρτωση άρθρων...