Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σοκ στην Κω: Πέθανε ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων ενώ χόρευε στη Λέσχη Αξιωματικών

Ελλάδα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κω καθώς πέθανε ξαφνικά το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του νησιού, Ιάκωβος Φλεριανός και μάλιστα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων και εν μέσω του εορτασμού για το καρναβάλι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος aegeanews.gr, ο Ιάκωβος Φλεριανός ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε έπειτα από ένα χορό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης,  στη Λέσχη Αξιωματικών Κω.

Όπως έγινε γνωστό του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κω, όπου λίγα λεπτά αργότερα εξέπνευσε και παρά τις υπερπροσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν ο άτυχος άνδρας πέθανε σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Ποιος ήταν ο Ιάκωβος Φλεριανός

Στο νησί κάνουν λόγου για έναν άξιο και ικανότατο αξιωματικό, ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής σε στρατιωτικές μονάδες στην Κω και στη συνέχεια ήταν στέλεχος στην τοπική ΕΥΠ.

Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Κω, με διαρκή παρουσία σε όλες τις δράσεις των ενόπλων δυνάμεων.

Ασχολήθηκε επίσης με τα κοινά ως μέλος της Δημοτικής παράταξης Δύναμη Αλλαγής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της σε ΔΣ επιτροπών, οργανισμών και επιχειρήσεων του δήμου.

Όπως αναφέρεται ο Ιάκωβος Φλεριανός, ήταν άνθρωπος του καθήκοντος, αξιοπρεπής,  σοβαρός, ευγενικός, ήρεμος, διακριτικός και μετρημένος, είχε καταγωγή από τη Νάξο, ήταν παντρεμένος με τη δασκάλα Χρύσα Πασπαρά και πατέρας δύο πολύ αξιόλογων αγοριών και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Κω.

Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για την ποιότητα του ως ανθρώπου και αξιωματικού, ενώ ιδιαίτερα σοκαρισμένοι είναι οι φίλοι και συνάδελφοί του αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...