Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Sold out τα ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας σε αστυνομικά τμήματα

Άνοιξε από το πρωί της Δευτέρας η πλατφόρμα των ραντεβού για τις νέες ταυτότητες και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να μπουν στην πλατφόρμα, που τα ραντεβού στα περισσότερα από τα 367 σημεία έκδοσης, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, έχουν γεμίσει.

Ουρές πολιτών, αυτή τη φορά όχι έξω από αστυνομικά τμήματα, αλλά φωτογραφεία. Πρεμιέρα με ραντεβού έκαναν σήμερα οι νέες ταυτότητες.

8.30 το πρωί η πλατφόρμα id.gov.gr άνοιξε τις ηλεκτρονικές της πύλες με τους πολίτες να σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού τους. Σε αρκετά αστυνομικά τμήματα τα ραντεβού έχουν κλείσει έως και τα τέλη Οκτωβρίου.

Η νέα ταυτότητα θα έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και διάρκεια ζωής 10 ετών. Στο μπροστινό τμήμα θα έχει φωτογραφία κατόχου, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, επώνυμο, όνομα, φύλο, ημερομηνία γέννησης, ιθαγένεια, ημερομηνία έκδοσης, ημερομηνία λήξης, Αρχή Έκδοσης και υπογραφή κατόχου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, τον Δεκέμβριο θα προστεθεί στην νέα ταυτότητά ο προσωπικός αριθμός του πολίτη. Πρόκειται για το ΑΦΜ του κατόχου και 3 ακόμη αλφαριθμητικά ψηφία.

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα

Θα ενημερωθούν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ή φορείς για την αλλαγή της ταυτότητας;

Με την επίδοση της ταυτότητας θα ενημερωθούν αυτόματα όλες οι υπηρεσίες

Θα πρέπει να προγραμματίσω νέο ραντεβού για να παραλάβω την ταυτότητά μου;

Όχι, θα ενημερωθείτε με μήνυμα στο e-mail σας

Σε πόσες ημέρες θα είναι έτοιμο το νέο δελτίο ταυτότητας;

Ο χρόνος που απαιτείται είναι έως 7 ημέρες.

Θα λειτουργήσουν συνολικά 367 σημεία έκδοσης νέων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία 60 φορητών κλιμακίων, για νοσηλευόμενους, υπερήλικες, άτομα με κινητικά προβλήματα και κρατούμενους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στα βόρεια και δυτικά αναμένονται βροχές, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος...

Φόρτωση άρθρων...