Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν από χθες 28 Έλληνες

Πλανήτης

Συνεχίζεται η διαδικασία απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Συνολικά 28 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους έχουν απεγκλωβιστεί χθες και σήμερα από το Σουδάν.

Σήμερα το πρωί απεγκλωβίστηκαν 10 Έλληνες και το μεσημέρι ακόμη πέντε, με τη συνδρομή της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Χθες Κυριακή απεγκλωβίστηκαν περίπου 13 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και οι 2 τραυματίες. Ο ένας από τους δύο Έλληνες τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διότι ο τραυματισμός του από θραύσματα στην κοιλιά έχει επιδεινωθεί από υποκείμενα νοσήμα.

Ακόμη πέντε Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από την αφρικανική χώρα, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος. Οι πέντε Έλληνες αφίχθηκαν στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ευχαριστήσει τον Ιταλό ομόλογό του, Αντόνιο Ταγιάνι, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απειλές από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Νέες απειλές εκτόξευσαν κατά του Ισραήλ οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης. Σε αναθεώρηση του «πυρηνικού του δόγματος» εν μέσω ισραηλινών απειλών, θα μπορούσε να προχωρήσει το Ι...

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Τραυματίστηκαν δύο κορίτσια (Video)

Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακ...

Σαν σήμερα - 18 Απριλίου

Γεγονότα 1506: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. 1521: Ο Μαρτίνος Λούθηρος, πρωτεργάτης της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης παρακούει τις εντολές τ...

Φόρτωση άρθρων...