Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι Έλληνες από το εμπόλεμο Σουδάν με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα περίπου στις 10:30 το πρωί.

Συνολικά 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια στο τοπικό γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, αναχώρησαν χθες στις 23:30 τοπική ώρα από το Τζιμπουτί αναχώρησαν προς το Ασουάν της Αιγύπτου, με προορισμό την Αθήνα.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νικο Χαρδαλιά προσγειώθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τζιμπουτί, χθες Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και (τοπική) ώρα 21:00, όπου τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνής Συνεργασίας της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί Mahamoud Ali Youssouf, η Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τζιμπουτί Sylvie Tabesse και η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αιθιοπία Άννα Φάρου.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τη κυβέρνηση του Τζιμπουτί για τη αμέριστη φροντίδα και παροχή διευκολύνσεων σε κάθε τομέα στους Έλληνες που έφτασαν από το Σουδάν.