Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σπυράκη: Η ΝΔ θα επαναφέρει άμεσα την τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις

Ελλάδα

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρει άμεσα την τροπολογία για την αναστολή περικοπής των συντάξεων που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία στη Βουλή ανακοίνωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η Μαρία Σπυράκη.

«Εφόσον η κυβέρνηση ετιμά ότι υπάρχει περιθώριο, να δούμε αν αν υπάρχει δυνατότητα και περιθώριο να μην κοπούν οι συντάξεις» είπε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να μην περικοπούν οι συντάξεις «γιατί εμείς δεν την ψηφίσαμε».

«Η κυβέρνηση ψήφισε την περικοπή και την έβαλε εκ των υστέρων μετά το Μνημόνιο στη συμφωνία. Αυτοί διαρρέουν ότι υπάρχει περιθώριο, είμαστε εδώ και θέλουμε να έχουμε καθαρό γήπεδο» κατέληξε για το θέμα η κυρία Σπυράκη.

Παράλληλα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέει τη θετική της ψήφο για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας με την παροχή δικαιώματος ψήφου από τις ερχόμενες εκλογές στους Έλληνες του εξωτερικού.

«Θα πάμε σε επανακατάθεση της πρότασης μέχρι την Παρασκευή για να πούμε στην κυβέρνηση ότι δεν ξεχνάμε το αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει προφάσεις εν αμαρτίαις» είπε η κυρία Σπυράκη και ξεκαθάρισε:

«Θέλουμε την κατάτμηση αλλά θέλουμε και σε αυτές τις εκλογές να υπάρχει δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα: Αντιδήμαρχος έριξε κατά λάθος τον μπότη στο κεφάλι γυναίκας

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Κέρκυρα κατά την διάρκεια του εθίμου των Μπότηδων. Νεαρή κοπέλα που δεν είχε ακούσει τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας για την ρίψη που θα...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...