Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στα ανοικτά του Σαρωνικού η νεαρή φάλαινα – Παραμένουν σε επαγρύπνηση διασώστες και Λιμενικό

Ελλάδα

Μετά την τελευταία ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που της χορηγήθηκε, η νεαρή αρσενική φάλαινα (Ziphiuscavirostris), ο Σωτήρης, που βρισκόταν από το πρωί στον όρμο Σελήνια της Σαλαμίνας, καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος και κατευθύνθηκε προς τα ανοικτά στον Σαρωνικό κόλπο κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Ωστόσο το Λιμενικό Σώμα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα παραμείνει σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες γύρω από το νησί για τα επόμενα 24ωρα.

Εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού χορήγησαν στο αδύναμο θηλαστικό αντιβιοτικά, παυσίπονα και κορτιζόνη, παραμένοντας σε ετοιμότητα να παρέμβουν σε περίπτωση που ο ζιφιός εντοπιστεί εκ νέου σε αβαθή νερά.

Από την πλευρά της, η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο Facebook “μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο “ZΙΦΙΟΣ” έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης”.

Αναφέρει επίσης ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά. Οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που ο “ΖΙΦΙΟΣ” επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...