Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στα ίχνη του «καθοδηγητή» των επεισοδίων του Ρέντη η Αστυνομία – Αναμένονται νέες συλλήψεις

Ελλάδα

Νέες εξελίξεις αναμένονται για τα επεισόδια στου Ρέντη. Η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του «καθοδηγητή» των επεισοδίων και επιθέσεων με φωτοβολίδες, μια από τις οποίες τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση με τις αστυνομικές Αρχές να βρίσκονται πολύ κοντά στον άνθρωπο που προμήθευσε με φωτοβολίδες αλλά και οργάνωσε τα επεισόδια.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο «Live News» στο MEGA για τις έρευνες της αστυνομίας που αφορούν τον τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στο Ρέντη. 

Η έρευνα της Αστυνομίας για τα επεισόδια στου Ρέντη

Η Αστυνομία συνεχίζει την ανάλυση του υλικού που έχει στα χέρια της για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα στίγματα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα αποτυπώματα αλλά και το DNA που λήφθηκαν στη διαδικασία της προσαγωγής μετά τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης.

Το μεγάλο στοίχημα των αστυνομικών είναι η ταυτοποίηση του «καθοδηγητή», καθώς πλέον έχουν κάποιες σαφείς ενδείξεις για το ποιος είναι.

Ο «καθοδηγητής» φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε ναυτικές φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Πού στρέφεται η έρευνα

Η έρευνα στρέφεται σε κάποια πρόσωπα που είχαν εμπλακεί το 2019 σε υπόθεση εναντίον μίας 26χρονης γυναίκας οπαδού, στο Ίλιον όπου την είχαν μαχαιρώσει. Η αστυνομία βρίσκει κοινά πρόσωπα με εκείνο το περιστατικό.

Ακόμα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μία ομάδα που εμφανίζεται στο διαδίκτυο ως «Δυτική Αλητεία», η οποία δημιουργήθηκε το 2014. Οι Αρχές ερευνούν εάν υπάρχουν κοινά πρόσωπα μέσα από βίντεο που έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο όπου προχωρούν σε επιθέσεις με μολότοφ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φόρτωση άρθρων...