Κυριακή
28 Απριλίου 2024

«Στα χέρια της ΕΛΑΣ» η συμμορία που είχε ρημάξει τα σπίτια στην Αττική - «Ξέπλεναν» τα κλεμμένα με κρυπτονομίσματα

Καρέ καρέ η δράση της συμμορίας, που είχε κέρδη άνω των 344.000 ευρώ - Έχουν συλληφθεί πέντε μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο

Ελλάδα

Ο φόβος και ο τρόμος των επιχειρηματιών είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα οι διαρρήκτες που στόχευαν σπίτια στο Νότια Προάστια και στην Κηφισιά. Οι Αρχές κατάφεραν και συνέλαβαν επτά άτομα(Έλληνες και αλλοδαπούς) για τις ληστείες.

Το Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα φέρνει στο φως της δημοσιότητας βίντεο που αποκαλύπτουν τη δράση των διαρρηκτών στις επαύλεις. Όπως φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο κατάφερναν να εισέλθουν στις επαύλεις, το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν δρούσε οργανωμένα, καθώς ξήλωνε ακόμα και συναγερμούς από τις κάμερες.

Οι διαρρήκτες μπαίνουν μέσα κάνοντας παρκούρ και είναι ντυμένοι με χειμερινά ρούχα – ενώ ήταν καλοκαίρι – κάτι που σύμφωνα με την αστυνομία έγινε για να μην αφήσουν δείγμα DNA.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι 5 συλληφθέντες (και 2 ακόμη που αναζητούνται), έβαζαν στο μάτι πολυτελείς επαύλεις στα νότια προάστια και στη Κηφισιά.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους προέκυψε ότι προσέγγιζαν τις οικίες - στόχους, χτυπούσαν επανειλημμένα τα κουδούνια αυτών και όταν αντιλαμβάνονταν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν.  

Όπως φαίνεται και στα βίντεο ντοκουμέντα, οι δράστες αφού πήδαγαν τους μαντρότοιχους και εισέρχονταν στις πολυτελείς επαύλεις, κατόπιν παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τις πόρτες των μονοκατοικιών και κυριολεκτικά σήκωναν ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Επιπρόσθετα, στο στάδιο της κατόπτευσης εφόσον διαπίστωναν ότι υπήρχε τοποθετημένο σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, προέβαιναν στην καταστροφή τους, ώστε να μην ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών και μετέπειτα οι Αστυνομικές Αρχές, αλλά και να μην καταγραφούν οι κινήσεις και τα χαρακτηριστικά τους

Για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούσαν οχήματα, τα οποία είτε ήταν μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων είτε ήταν καταχωρημένα σε άλλα άτομα ή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, καθιστώντας δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές. Παράλληλα, χρησιμοποιούσαν και οχήματα «δορυφόρους», για τη μετάβασή τους από και προς τα επιχειρησιακά οχήματα, αλλά και στα σημεία που λάμβαναν χώρα οι συναντήσεις τους

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 344.500 ευρώ ενώ θύματα τους είναι πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες .

Για αρκετούς μήνες είχαν χαρακτηριστεί ως ο φόβος και ο τρόμος των ευκατάστατων ιδιοκτητών καθώς ούτε συναγερμοί ούτε κάμερες ασφαλείας μπορούσαν να τους σταθούν εμπόδιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...