Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ακρόπολη: Σταθερή η κατάσταση του 18χρονου που μαχαίρωσαν ανήλικοι ληστές

Σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, μετά από χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε και κράτησε πολλές ώρες, βρίσκεται ο 18χρονος που έπεσε θύμα επίθεσης από ανήλικους ληστές στην Ακρόπολη.

Ο 18χρονος πλέον βρίσκεται «υπό συνεχή παρακολούθηση» σε θάλαμο χειρουργικής κλινικής, αλλά εκτός Εντατικής του «Ερυθρού Σταυρού». 

Περισσότερο ασφαλής θα είναι η εκτίμηση για την έκβαση της υγείας του μετά το πρώτο 48ωρο, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Παρ' όλα αυτά, κατά τη διακομιδή του στον «Ερυθρό Σταυρό» τα ξημερώματα της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τα μηνύματα ήταν δυσοίωνα. Κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του.

«Αιμοδυναμικά ασταθής φέροντας δύο τραύματα από νύσσον όργανο στη δεξιά τραχηλική χώρα και περιομφαλικά στην περιοχή της κοιλίας έχοντας εικόνα εκσπλάγχνωσης» ήταν η εκτίμηση των χειρουργών.

Ακολούθησε επέμβαση με τη συνεργασία αγγειοχειρουργών και χειρουργών για τον έλεγχο της αιμορραγίας και την αποκατάσταση των βλαβών σε στομάχι, περιτοναϊκή κοιλότητα και τραχηλική χώρα. Η σταθεροποίηση της κατάστασής του οδήγησε στην αποσωλήνωση ήδη με το πέρας της επέμβασης και της ολοκλήρωσης του ελέγχου για τυχόν άλλες βλάβες και τραύματα.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Ο 18χρονος καθόταν μαζί με ακόμα πέντε άτομα στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Πολυγνώτου και Πανός, όταν 17χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι, τον χτύπησε στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα και του άρπαξε το τσαντάκι που είχε στη μέση.

Τα πρώτα λόγια

«Ο γιος μου πήγε να φύγει και τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε και τον μαχαίρωσε. Στην αρχή τον χτύπησε στο λαιμό. Μετά τον μαχαίρωσε στο στομάχι», είπε η μητέρα του 18χρονου στον Alpha.

«Όταν ξύπνησε και με είδε, μου είπε: "Μαμά συγγνώμη". Είναι πολύ καλό παιδί. Όλη μέρα σήμερα (σημ. την Τρίτη) μου λέει "μαμά συγγνώμη". Τι να κάνω; Να τον κλειδώσω να μην ξαναπάει βόλτα; Θα φοβόμαστε να αφήνουμε τα παιδιά μας;», προσέθεσε δακρυσμένη η μητέρα του νεαρού.

Ο 18χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και διασωληνώθηκε. Το πρωί της Τρίτης, ο 18χρονος αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, καθώς έχασε αρκετό αίμα.

Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε το τσαντάκι του νεαρού.

Σεσημασμένος ο 17χρονος που συνελήφθη – Βρέθηκε μπλούζα με κηλίδα αίματος

Αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές κατηγορίες είναι ο 17χρονος που συνελήφθη σήμερα για την επίθεση με μαχαίρι στον 18χρονο στην Ακρόπολη. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που συνέλαβαν τον δράστη, βρήκαν στο σπίτι του τεκμήριο της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε όταν μαχαίρωσε τον 18χρονο και στην μπλούζα βρέθηκε κηλίδα αίματος, η οποία φέρεται να είναι από το θύμα, κάτι που θα πιστοποιηθεί με τις απαραίτητες εξετάσεις DNA.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο 17χρονος που συνελήφθη σήμερα είναι σεσημασμένος. Έχει συλληφθεί στο παρελθόν για περιστατικό-καρμπόν. Ληστεία με τραυματισμό. Τότε οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, τον οδήγησαν στα κρατητήρια και στην συνέχεια στη δικαιοσύνη. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος επειδή ήταν ανήλικος.

Οι άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες για να εντοπίσουν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο 17χρονος στην επίθεση, καθώς δεν βρέθηκε στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισοδιακή καταδίωξη τα ξημερώματα στην Σταδίου - Συνελήφθη 20χρονος οδηγός ΙΧ

Έναν 20χρονο οδηγό ΙΧ αυτοκίνητου, που προχώρησε σε πολλαπλές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί...

Φόρτωση άρθρων...