Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 48χρονος που ξυλοφόρτωνε την ηλικιωμένη μητέρα του

Στη φυλακή οδηγείται έπειτα από απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ένας 48χρονος που καταδικάστηκε επειδή ξυλοφόρτωνε την ηλικιωμένη μητέρα του. 

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 3 μηνών, χωρίς αναστολή. Ακόμα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο.

Ο 48χρονος επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα και δια της συνηγόρου του ζήτησε να διαταχθεί ακούσια νοσηλεία στο ψυχιατρείο, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προκύπτει έλλειψη καταλογισμού.

Στηριζόμενη σε μπαστούνια και με εμφανή σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα της, η 75χρονη μητέρα περιέγραψε στο δικαστήριο το δράμα που βιώνει στο σπίτι λόγω της συγκατοίκησης με τον γιο της. 

«Μου έχει κάνει μαύρη τη ζωή. Ήμουν 80 κιλά και έλιωσα. Τα κάνει αυτά γιατί είναι τρελός και παίρνει και ναρκωτικά. Εκείνο που θέλω είναι να τον αποβάλω από το σπίτι. Δεν τον μπορώ άλλο πια. Εγώ φώναζα βοήθεια. Καταλαβαίνει πολύ καλά. Δεν τον κρατάνε στο ψυχιατρείο. Τον έχω στο σπίτι μου και με ξυλοφορτώνει ανελλιπώς» κατέθεσε η ηλικιωμένη. 

«Τον λυπάμαι… Είμαι ανόητη, είμαι χαζή», πρόσθεσε η 75χρονη, σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας, εάν λυπάται τον εαυτό της.

Εκφωνώντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου, η πρόεδρος, απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο, είπε: «Θα πάτε στη φυλακή να ηρεμήσετε και εκεί θα λαμβάνετε την αγωγή σας». 

Η ποινή δεν ανεστάλη καθώς ο κατηγορούμενος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, έχοντας αλλεπάλληλες καταδίκες για παρόμοιες ή άλλες πράξεις, ενώ στο παρελθόν εξέτισε ποινή στις φυλακές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε στην Πειραιώς - Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο 5χρονος τον οποίο χθες βράδυ παρέσυρε ενα διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό ...

Πειραιώς: Πέντε άτομα παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο - Ανάμεσά τους τρία παιδιά, το ένα διασωληνωμένο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1/5) στην Πειραιώς όταν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρία παιδιά, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα. Το ατύχημα έγ...

Φόρτωση άρθρων...