Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Στη Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» (εικόνες, βίντεο)

Ελλάδα

Στη Σούδα της Κρήτης βρίσκεται ελλιμενισμένο το θηριώδες αεροπλανοφόρο «Χάρι Σ. Τρούμαν».

Στη σελίδα του αεροπλανοφόρου στο Twitter δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες, με το αεροπλανοφόρο να πλέει σε ελληνικά ύδατα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο flashnews.gr, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναμένεται να μείνει στον κόλπο της Σούδας για το επόμενο τετραήμερο.

Τις προηγούμενες ημέρες το «Χάρι Σ. Τρούμαν» βρέθηκε στο Ιόνιο Πέλαγος, ενώ προηγουμένως κινήθηκε στο βόρειο Αιγαίο, φθάνοντας ακόμα και στην περιοχή ανάμεσα στη Λήμνο και τη Θράκη.

Από εκεί, αεροσκάφη τύπου ΕΑ-18G Growler που ανήκουν στην 137 μοίρα ηλεκτρονικού πολέμου του αμερικανικού ναυτικού φαίνεται ότι πραγματοποίησαν αποστολές επιτήρησης προς τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Το «Χάρι Σ. Τρούμαν» είχε μεταβεί στο βόρειο Αιγαίο σε μια προσπάθεια κατά το δυνατόν εγγύτερης προσέγγισης στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς λόγω του εξελισσόμενου πολέμου στην Ουκρανία τα Στενά του Βοσπόρου έχουν κλείσει με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό αεροπλανοφόρο προσέγγισε το βόρειο Αιγαίο, ωστόσο η συχνότητα μετακίνησης του ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή τους τελευταίους μήνες είναι ενδεικτική και της ανησυχίας που υπάρχει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι το «Χάρι Σ. Τρούμαν» πλέει σε θάλασσες περί την Ελλάδα για σχεδόν τρεις συνεχόμενους μήνες, ένδειξη της σοβαρότητας που απέδιδαν οι Αμερικανοί στην ουκρανική κρίση πολύ προτού ξεκινήσει η ρωσική εισβολή (24 Φεβρουαρίου). 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: «Πρόταση αξιοπρέπειας και ελπίδας για δανειολήπτες και οφειλέτες»

Στην ειδική ημερίδα που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή 15 φορέων και οργανώσεων για να παρουσιάσει την πρόταση του για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ των ομιλητ...

Φόρτωση άρθρων...