Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ ο Κουρός Μπαϊγκί - Θρίαμβος για τον Ιρανό πρόσφυγα από τη Λέσβο

Ελλάδα
Tags: Ιρανός

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα, ο 19χρονος Ιρανός πρόσφυγας Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένεια του από την απέναντι Τουρκική ακτή τον Αύγουστο του 2019. Και σε τρία χρόνια πέτυχε αυτό που για πολλούς μοιάζει ακατόρθωτο.

Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Κούρος Νορμοχαμαντί Μπαιγκί γεννήθηκε το 2003 στο Ιράν, στο Μασάντ και πήγε δημοτικό και γυμνάσιο στο Ιράν. Μόλις τελείωσε την Α’ Λυκείου, αναγκάστηκαν οικογενειακώς να φύγουν από την χώρα τους για «θρησκευτικούς και πολιτικούς λόγους», όπως είπε ο 19χρονος.

Η περίπτωσή του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Τον κάλεσε και συναντήθηκε μαζί του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν καλεσμένος στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία και συναντήθηκε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...