Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού - Το χρονικό της δύσκολης «μάχης» στη ΜΕΘ

Tην Παρασκευή, στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, θα γίνει η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ που έχασε τη ζωή του έπειτα από τη μεγάλη μάχη στη ΜΕΘ μετά τον τραυματισμό του  από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη. Ο αστυνομικός θα ταφεί στο κοιμητήριο της Θέρμης. 

Ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό του.
Ο νεαρός αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση και κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου.

Με δείκτη 3 στην κλίμακα νευρολογικής εκτίμησης «Γλασκώβη», μία τιμή την οποία λαμβάνουν οι διασώστες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στις περιπτώσεις που ο ασθενής ή ο τραυματίας είναι νεκρός, παρέλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον 31χρονο υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, από τον χώρο έξω από το κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη, και αφού ο βαριά τραυματίας έκανε μαζική αιμορραγία, αφού είχε δεχθεί μία ναυτική φωτοβολίδα, η οποία είχε πλήξει την μηριαία αρτηρία του αριστερού κάτω άκρου του.

Το ΕΚΑΒ διακόμισε κατεπειγόντως τον 31χρονο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, το οποίο δεν εφημέρευε, καθώς η διαδρομή για το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ήταν πολύ μακριά και δεν θα άντεχε ο τραυματίας αστυνομικός.

Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας οι γιατροί ανέβασαν κατά τι τον αιματοκρίτη του και εισήγαγαν εσπευσμένως στο χειρουργείο τον βαριά τραυματία. 

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο αστυνομικός υπέστη ανακοπή καρδιάς για 15 λεπτά και οι γιατροί εφάρμοσαν επιτυχώς καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε σε δύο ώρες και ο τραυματίας εισήχθη διασωληνωμένος και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ο 31χρονος βαριά τραυματίας αστυνομικός νοσηλευόταν στην ΜΕΘ σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με όλες τις ζωτικές λειτουργίες του να υποστηρίζονται μηχανικά.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου οι χειρουργοί υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου του, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος να εκδηλώσει σηπτικό σοκ ο βαριά τραυματίας.

Προϊόντος του χρόνου και εν αναμονή του νευρολογικού ελέγχου στον 31χρονο βαριά τραυματία αστυνομικό, μετά από την διακοπή των κατασταλτικών φαρμάκων, τα οποία του χορηγούνταν από την αρχή της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, ο βαριά τραυματίας αστυνομικός κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου, στις 12:34, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου, Ανδρέα Πλεμμένου.

Τα επεισόδια στου Ρέντη και ο τραυματισμός του αστυνομικού

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, αιχμηρά αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παρατεταμένη έξω από το γήπεδο στου Ρέντη που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Οι χούλιγκαν, λίγα λεπτά αργότερα, προχώρησαν σε «βροχή» ρίψεων φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα μία από αυτές να καρφωθεί στον μηρό του 31χρονου αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 31χρονο άνδρα που είχε χάσει πολύ αίμα και τον μετέφερε χωρίς τις αισθήσεις του σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα. 

Την ίδια ώρα, από το γήπεδο αποχώρησαν αργά το βράδυ όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτομαγιά: Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, ΟΣΕ και Προαστιακό - Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον...

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Φόρτωση άρθρων...