Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Στην Αθήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν: Στις 11:30 στον «Άγνωστο Στρατιώτη», μετά στο Προεδρικό (πρόγραμμα)

Ελλάδα

Στις 10.40 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν και της πολυμελούς συνοδείας του (ανάμεσά τους και ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ), το οποίο συνόδευσαν τρία ελληνικά F-16.

Τον κ. Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ υποδέχτηκε ο Νίκος Κοτζιάς εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα την ώρα που τον υποδεχόταν ο κ. Κοτζιάς του έδειξε την κόκκινη γραβάτα του θυμίζοντας στον κ. Ερντογάν ότι του την είχε δωρίσει εκείνος.

Το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου, ένα Airbus 320, απογειώθηκε στις 9:20 το πρωί από το αεροδρόμιο Εσέν Μπουγκά της Άγκυρας. Δύο τούρκικα F-16 τον συνόδευαν μέχρι το σημείο που τέμνονται τα FIR Αθηνών και Κωνσταντινούπολης.

Περίπου 10:06 το αεροσκάφος του Ερντογάν μπήκε στο FIR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της Χίου. Τα τρία ελληνικά F-16 που συνοδεύουν το Airbus του προέδρου της Τουρκίας απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Λάρισας.

Μετά τη σύντομη τελετή, η πομπή με τα θωρακισμένα οχήματα θα ακολουθήσει το δρομολόγιο: Αττική οδός, περιφερειακός Υμηττού, Κατεχάκη, λεωφόρος Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Σύνταγμα.

Στις 11:30 ο Ερντογάν θα μεταβεί στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη», όπου θα καταθέσει στεφάνι και αμέσως μετά συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, Βλασία.

Στις 11:45 υπολογίζεται χρονικά η επίσημη τελετή υποδοχής στην Ηρώδου Αττικού, η οποία περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δυο χωρών και την επιθεώρηση τιμητικού αγήματος, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των δυο αντιπροσωπειών και αμέσως μετά περίπου στις 12:00 οι δυο πρόεδροι θα εισέλθουν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ΄ιδίαν συνάντησή τους και αμέσως μετά στις 12:40 διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Mετά την επίσημη υποδοχή στο προεδρικό μέγαρο, η Εμινέ με τη σύζυγο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου θα παρακαθίσουν σε γεύμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Στις 13:30 προσδιορίζεται η άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας στις 14:50 θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

  • 12:00 

Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

  • 12:40

Διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

  • 13:30  

'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.

  • 14:50

Δηλώσεις στον Τύπο.

  • 16:30

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

  • 19:25

'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου.

Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.

  • 19:30

Επίσημο δείπνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ράγισαν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στην 40χρονη Ενκελέιντα - «Υπέμενε και έχασε τη ζωή της»

Το πρωί του Σαββάτου (18/5) γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι από τον πρώην σύζυγό της. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, τα αδέλφια και τα παι...

Σοκ στην Ημαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό μιας 23χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε...

Φόρτωση άρθρων...