Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Στην εισαγγελέα διαφθοράς Παπαντωνίου - Κουράκου

Ελλάδα

Ολοκληρώνεται η έρευνα που διενεργείται υπό την εποπτεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση της χορήγησης φορολογικής ενημερότητας στον πρώην Υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου,που χρησιμοποίησαν για την πώληση ακινήτου στη Σύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίας το πρώην Υπουργός και η σύζυγός του εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως και έδωσαν τις αναγκαίες εξηγήσεις , στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης όπου εκλήθησαν ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία αφορά τις δύο φορολογικές ενημερότητες τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου παρανόμως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσει πριν από έναν χρόνο το ακίνητο της Σύρου.

Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.

Μετά την παροχή εξηγήσεως οι εισαγγελείς διαφθοράς μελετούν τη δικογραφία και αποτιμούν τα στοιχεία που προσκόμισαν όλα τα ελεγχόμενα πρόσωπα προκειμένου να αποφασίσουν - πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα – για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Δηλαδή, αν θα προχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα: Αντιδήμαρχος έριξε κατά λάθος τον μπότη στο κεφάλι γυναίκας

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Κέρκυρα κατά την διάρκεια του εθίμου των Μπότηδων. Νεαρή κοπέλα που δεν είχε ακούσει τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας για την ρίψη που θα...

Φόρτωση άρθρων...