Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ελλάδα

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των γενικών γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Ευρωβουλής.

Σχετικές προτάσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της GUE/NGL, είχαν κατατεθεί από τις ευρωομάδες της Αριστεράς και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν με την πρόταση των δύο ευρωομάδων.

Σημειώνεται πως η πρόταση που κατατέθηκε από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα».

Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Θανάσης Τάρτης αποκαλύπτει πότε αναμένει να συλληφθεί ο δολοφόνος της 63χρονης

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι πολίτες όχι μόνο της Χαλκίδας αλλά και όλης της Ελλάδας, την εξέλιξη και την ανατροπή δεδομένων στο θρίλερ που έχει ξεσπάσει μετά την ανακάλυψ...

Εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες στην Κρήτη - Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη, η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμε...

Μενίδι: Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την 40χρονη πρώην σύζυγό του λίγο πριν τη σκοτώσει

Ο 50χρονος είχε στήσει καρτέρι στο θύμα του, γνωρίζοντας ότι θα περνούσε από εκεί στις 5:30 το πρωί - Νωρίτερα, άλλο βίντεο τον δείχνει να πετάει τη σακούλα με τις μπύρες που είχε ...

Φόρτωση άρθρων...