Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τα παιδιά 5-11 ετών

Ελλάδα

Ξεπεράσαμε τους 15 εκατομμύρια εμβολιασμούς είπε αρχικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Το 63,8% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Αναμνηστική δόση μπορεί να κάνει το 85,7% όσων έχουν κάνει το εμβόλιο. «Μέσα σε δέκα ημέρες κλείστηκαν ένα εκατομμύριο ραντεβού για την τρίτη δόση», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Το ποσοστό των εμβολιασμένων με μία δόση έχει ξεπεράσει το 77% στον ενήλικο πληθυσμό. Στο 73% κυμαίνονται οι πλήρως εμβολιασμένοι. 1.710.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι οι άνω των 60 κλείνουν περισσότερα ραντεβού από την ανακοίνωση των μέτρων και μετά. Πάνω από 60.000 είναι τα ραντεβού για την πρώτη δόση σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα φτάσουν στην Ελλάδα τα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών, ενώ αυτά θα ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου. Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα όπου θα μπορούν να μπουν οι γονείς. Σε 75 περιοχές της Ελλάδας θα γίνονται τα εμβόλια για τα παιδιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για την αφρικανική σκόνη που επανέρχεται – Πώς να προφυλαχθούμε

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η αφρικανική σκόνη προκαλεί κινδύνους για τη ζωή ιδιαίτερα των ευάλωτων. Το υπουργείο Υγείας με νέα εγκύκλιό του δίνε...

Ρέθυμνο: Επιχείρηση για τη διάσωση Γερμανίδας τουρίστριας στο Φαράγγι Πλατανίων

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το μεσημέρι η Πυροσβεστική, καθώς μία 54χρονη ενώ έκανε πεζοπορία σε μονοπάτι τραυματίστηκε. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να συνεχίσει την πορεία...

Φόρτωση άρθρων...