Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Α' Νεκροταφείο η πολιτική κηδεία του οικονομολόγου Αιμίλιου Ζαχαρέα (photos)

Ελλάδα

Το τελευταίο «αντίο» στον οικονομολόγο Αιμίλιο Ζαχαρέα ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (21/1) λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιείται στο Α΄ Νεκροταφείο.

Παρούσα η κόρη του, η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, η οποία τον αποχαιρέτησε δημόσια με μια κοινή τους φωτογραφία από το παρελθόν γράφοντας στη λεζάντα «δεν θα βαρυγκωμήσουμε που θα μας κρίνεις και δεν υπάρχει λόγος να μάθεις το όνομά μας. Ήρθαμε, κάναμε το καθήκον μας».

 

Δείτε φωτογραφίες από την πολιτική κηδεία του Αιμίλιου Ζαχαρέα

 

thanatos

 

thanatos

 

thanatos

 

thanatos

 

thanatos

 

Ο οικονομολόγος Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...