Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το Σάββατο σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιοχές:
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία).
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες).
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος).
• Περιφέρεια Αττικής.
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις