Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σκέψεις για νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Στο τραπέζι των συζητήσεων των πολιτικών και υγειονομικών Αρχών βρίσκεται η επιβολή νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, με στόχο την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.  

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια τοπικά lockdown, ούτε περιορισμοί σε χώρους με αμιγώς εμβολιασμένους. Αν υπάρξουν μέτρα θα ισχύουν για τους μεικτούς χώρους (εκεί δηλαδή που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), όπως στα θέατρα», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι εμβολιασμοί πρέπει άμεσα να αυξηθούν. Παράλληλα, οι πολίτες δεν πρέπει να αμελήσουν την ενισχυτική τρίτη δόση, καθώς η παραλλαγή Δέλτα αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος.

Τα νέα μέτρα θα αφορούν μόνο στους μεικτούς χώρους, εκεί δηλαδή που υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, το συγκεκριμένο «πακέτο» μέτρων θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις
  • Λιγότερα άτομα στο τραπέζι. Μέχρι τώρα το όριο είναι τα δέκα άτομα. Αν διαπιστωθεί λοιπόν, ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε θα πάει στα έξι άτομα.
  • Περισσότερα rapid test για τους εργαζομένους στην εστίαση. Δεν αποκλείεται να υποχρεωθούν να κάνουν ένα επιπλέον rapid test και από δύο να χρειαστεί να αυξηθούν στα τρία

Το υπουργείο Ανάπτυξης απευθύνει αυστηρές συστάσεις στα καταστήματα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένας υπάλληλος στην είσοδο του καταστήματος, ο οποίος θα ζητά τα πιστοποιητικά και τα αποδεικτικά (διαβατήρια, ταυτότητες, δίπλωμα οδήγησης κ.α.) από τον πελάτη που έχει κάνει το εμβόλιο ή έχει νοσήσει για να μπει μέσα. Ακόμα, το υπουργείο προειδοποιεί, για αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις όσους δεν συμμορφώνονται. Οι κυρώσεις φτάνουν μέχρι και στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε στην Πειραιώς - Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο 5χρονος τον οποίο χθες βράδυ παρέσυρε ενα διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό ...

Φόρτωση άρθρων...