Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Στον ανακριτή ο 18χρονος για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό - Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος

Ελλάδα

Στα δικαστήρια Πειραιά έφτασε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί για να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας ο 18χρονος καθ΄ ομολογία δράστης της επίθεσης εναντίον αστυνομικού τον οποίο τραυμάτισε βαριά ρίχνοντας του ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έξω και μακριά από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή Ρέντη.

Σημειώνεται ότι εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος, σύμφωνα και με μαρτυρίες από πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης, φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του και να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ήταν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία «καρφώθηκε» στον μηρό του αστυνομικού.

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και ο ρόλος του ανήλικου αδελφού του ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επαληθεύτηκε η ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ εστιάζει την προσοχή της σε πρόσωπο που φαίνεται να προμήθευσε τη φωτοβολίδα στον νεαρό δίνοντας του και οδηγίες για τη χρήση της.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου, λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...