Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Στον εισαγγελέα ο πατέρας των παλαιοχριστιανών – Άφαντη η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά

Ελλάδα

Στον εισαγγελέα υπηρεσίας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ή αύριο Δευτέρα για να του απαγγελθούν κατηγορίες ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, οι οποίοι ζούσαν σε σπηλιές και λαγούμια της ορεινής Κορινθίας.

Μετά από αστυνομική επιχειρήρηση, κατά τις πρωινές ώρες, στην περιοχή όπου είχε δημιουργηθεί το κοινόβιο στο οποίο διέμενε η οικογένεια, εντοπίστηκε ο πατέρας, ο οποίος προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου. Μάλιστα φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προέβαλε αντίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία για απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Μαζί του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ο οποίος θα οδηγηθεί στο Παίδων για να υποβληθεί σε εξετάσεις. 

Αγωνία για την τύχη των ανήλικων παιδιών επικρατεί τις τελευταίες ώρες καθώς εξαφανίστηκαν μαζί με την σύζυγο του 45χρονου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης στην κοινότητα είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ελέγχου από την ΕΛΑΣ και είχε φροντίσει μέσα στη νύχτα να φυγαδεύσει τα ανήλικα παιδιά μαζί με την μητέρα η οποία είναι γιαγιά του ενός.

Το ζευγάρι το οποίο έγινε γνωστό και από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών (που έμεινε με τον πατέρα) καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Η επιχείρηση στο κοινόβιο έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ στο σημείο ήταν κοινωνικοί λειτουργοί από τις υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου, οι οποίοι θα συντάξουν σχετική έκθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίωναν τα παιδιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άγιος Κοσμάς: Συνελήφθη στο σκάφος του 46χρονος - Ήταν οπλισμένος και προσποιούνταν τον λιμενικό

Στη σύλληψη ενός 46χρονου προχώρησε η Ασφάλεια του Λιμεναρχείου Σαρωνικού για παράνομη οπλοκατοχή και αντιποίηση αρχής. Ο 46χρονος εντοπίστηκε στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, έχοντα...

Ηράκλειο: 39χρονος βρήκε σφαίρα στην αυλή του

Μία σφαίρα βρήκε στην αυλή του σπιτιού του ένας 39χρονος άντρας στην περιοχή των Μαλάδων, στο Ηράκλειο. Έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία, αφού συνειδητοποίησε ότι κάποιοι πυροβ...

Φόρτωση άρθρων...