Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου οι δυο ΟΥΚαδες – Στην Εισαγγελία της Αθήνας το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς - Ποινική δίωξη στον πορτιέρη

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 4 συλληφθέντες

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά οι καταθέσεις των 4 συλληφθέντων που κατηγορούνταν για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά επιστρέφει στην Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, πορτιέρη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η αστυνομική επιχείρηση υπό το φόβο επικείμενου χτυπήματος

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά το οργανωμένο έγκλημα. Η επιχείρηση έγινε χθες υπό άκρα μυστικότητα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά. Αποφασίστηκε άμεσα να γίνει επιχείρηση υπό το φόβο επικείμενου χτυπήματος.

Έγιναν 4 συλλήψεις αλλά και έφοδοι στα σπίτια των εμπλεκομένων στην Αθήνα τον Πειραιά και το Πέραμα. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα πιστόλι, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, χειροβομβίδα, αλεξίσφαιρο και πολλά φυσίγγια. Οι συλληφθέντες ήταν γνώριμοι στις αρχές.

Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου οι δυο ΟΥΚαδες – Στην Εισαγγελία της Αθήνας το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ποινική δίωξη στον πορτιέρη

Εξετάζεται η διασύνδεση του πρώην στελέχους τω «Πυρήνων της Φωτιάς» με τη Greek Mafia

Μεταξύ των συλληφθέντων και ένα παλιό ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται, πως κατά την διάρκεια της κράτησής του αλλά – κυρίως – μετά την αποφυλάκισή του, είχε επαφές με ποινικούς αλλά και πως συνεργάστηκε με μέλη της «Greek Mafia». Φέρεται να είχε συνεργασία με τον γνωστό με το προσωνύμιο «Ράμπο» ο οποίος δολοφονήθηκε πέρυσι στον Κορυδαλλό και να είχαν μαζί πρατήρια καυσίμων.

Επίσης στις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν δύο άτομα που υπηρετούσαν στη Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού -όχι σε μάχιμες υπηρεσίες – αλλά και συγγενικό πρόσωπο του ενός, ο οποίος δούλευε ως πορτιέρης σε Club στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων, αυτό που προσπαθούν να βρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι πως και από ποιους προμηθεύτηκαν προμηθεύτηκαν οι συλληφθέντες όλα όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν 5χρονο αγόρι στο σπίτι και εξαφανίστηκαν – Συνελήφθησαν η μητέρα και η γιαγιά

Ένα 5χρονο αγόρι, το οποίο η μητέρα και η γιαγιά του το κλείδωσαν και το άφησαν μόνο για τουλάχιστον δύο ώρες στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν αστυνομικοί που ερευνούσαν ά...

Παρβοϊός: Πώς μεταδίδεται ο ιός που στοίχισε τη ζωή στο 3,5 χρονών κορίτσι - Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Οι περισσότεροι από τους παρβοϊούς μολύνουν ζώα, κυρίως σκύλους και γάτες, όχι όμως ανθρώπους. Όμως, παρβοϊός Β19 (Parvovirus Β19) μολύνει αποκλειστικά τους ανθρώπους. Ο Εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...