Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Στον οδοντίατρο με μοριακό τεστ οι ανεμβολίαστοι και με rapid οι εμβολιασμένοι

Με μοριακό τεστ οι ανεμβολίαστοι με rapid test οι εμβολιασμένοι θα πηγαίνουν στον οδοντίατρο. Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των οδοντιάτρων.

«Δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει “φρούριο” να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες», είπε στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Ο Βασίλης Σταθόπουλος πρόσθεσε ότι «οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού, δεν υπάρχει αναμονή στο σαλόνι, επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός κυρίως για ανήλικους. Όταν έχουμε φροντίσει για την πρόληψη με δικά μας έξοδα από ενδιαφέρον και προς τον εαυτό μας και προς το προσωπικό μας και κατ’ επέκταση και προς τους ασθενείς, δεν μπορεί να έρχεται η Πολιτεία αυθαίρετα και να νομοθετεί… Παίρνουμε πάρα πολύ αυστηρά μέτρα στον κλάδο μας».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανησυχία στον κλάδο, δεδομένου ότι λόγω του έξτρα κόστους για τα τεστ από τους ασθενείς, ενδεχομένως να χαθεί πελατεία, ο ίδιος σημείωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η καλύτερη οικονομική κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι επίσης, ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει την οδοντιατρική κουλτούρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολίτης θα δυσκολευτεί να σπεύσει σε μια μεγάλη θεραπεία λ.χ. δύο ετών με αυτές τις συνθήκες».

Ακόμα, τόνισε ότι «έχουμε φροντίσει από μόνοι μας να παρέχουμε 100% πρόληψη και αυτόματα φροντίζουμε και τους ασθενείς μας εκτός από εμάς τους ίδιους και το προσωπικό μας. Το test είναι σημαντικό, αλλά θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την κρίση του εκάστοτε οδοντιάτρου. Υπάρχει το AIDS, υπάρχουν ηπατίτιδες… Γιατί δεν κάνουμε τεστ και γι’ αυτές τις ασθένειες;».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η ώρα της απόφασης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η ώρα της πρώτης κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, θα ακ...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Φόρτωση άρθρων...