Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στον «χορό» των Ρίχτερ ο Κορινθιακός - Πάνω από 750 σεισμικές δονήσεις μέσα σε δύο μήνες

Ελλάδα

Πολύ έντονη είναι το τελευταίο διάστημα η σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό κόλπο καθώς μέσα σε δύο μήνες έχουν σημειωθεί πάνω από 750 δονήσεις.

Πρόκειται για σεισμούς που ξεκινούν από τους 0,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και φτάνουν μέχρι τα 3,9 Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας για τα φαινόμενα στην εφημερίδα «Απογευματινή», σημείωσε ότι πρόκειται για μια σεισμική εστία η οποία έχει ενεργοποιηθεί στην περιοχή του θαλάσσιου χώρου του Ξυλοκάστρου από τις 3 Σεπτεμβρίου και παραμένει ενεργή μέχρι και σήμερα.

«Όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του σμήνους σεισμών δείχνουν ότι η πιθανότητα για έναν ισχυρό σεισμό είναι μικρή», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. Αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται «συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, «αν αρχίσουν να ανεβαίνουν τα μεγέθη, η εικόνα αυτή θα αλλάξει», συμπλήρωσε ο σεισμολόγος

Σεισμική διέγερση, όπως αναφέρει η «Απογευματινή», παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα Καλάβρυτα άλλα και στη Ναύπακτο.

Υπενθυμίζεται ότι στον Κορινθιακό το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ, 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλοκάστρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φόρτωση άρθρων...