Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Συμβόλαιο θανάτου στον Γέρακα: Μαφιόζικες πρακτικές πίσω από την εκτέλεση του 38χρονου

Ελλάδα

«Σκιά» του 38χρονου επιχειρηματία είχαν γίνει οι εκτελεστές του καθώς γνώριζαν κάθε κίνηση του, έχοντας χαρτογραφήσει το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε πρωί για να μεταβεί στο πρατήριο του στο Γέρακα.

Οι δράστες που επέβαιναν σε ένα λευκό βαν, που αμέσως μετά την δολοφονία πυρπόλησαν στην Παλλήνη, ακολουθούσαν για τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα το θωρακισμένο αυτοκίνητο του 38χρονου και όταν εκείνος στάθμευσε, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα και τον «γάζωσαν» με 25 σφαίρες από δυο καλάσνικοφ.

Ο τρόπος και τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, δείχνει επαγγελματισμό σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και τα δυο όπλα, παραπέμπουν ξεκάθαρα σε συμβόλαιο θανάτου που σφραγίστηκε με το αίμα του επιχειρηματία.

Η εκτέλεση του Γ.Μ, έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνη του Γιάννη Σκαφτούρου που εκτέλεσαν στα Σκούρτα Βοιωτίας, με κυριότερη την απουσία συνοδείας την ημέρα της δολοφονίας τους.

Οι αρχές αναζητούν τα κίνητρα στον «σκοτεινό» κόσμο των λαθραίων καυσίμων και στο ιδιότυπο power game που εξελίσσεται στον χώρο, με ομάδες της greek mafia να «βγάζουν αντιπάλους από την μέση» με σκοπό να κερδίσουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Ο 38χρονος επιχειρηματίας είχε απασχολήσει τις αρχές το 2018, όταν άγνωστοι είχαν ρίξει χειροβομβίδα σε πρατήριο ιδιοκτησίας του στην περιοχή του Γέρακα, ενώ το 2014, το όνομα του, είχε εμπλακεί σε δικογραφία για υπόθεση εκβιασμού.

Τα στελέχη του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας, έχουν στην διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της εκτέλεσης, όπως και του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το όχημα τους, το πυρπόλησαν στην οδό Μάνου Κατράκη στην Παλλήνη, για να σβήσουν τα ίχνη τους, ενώ μέσα εντοπίστηκαν και τα δυο καλάσνικοφ. Όλα έχουν μεταφερθεί προς εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, σε μια προσπάθεια εντοπισμού γενετικού υλικού και dna.

Παράλληλα συλλέγουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες σε κάποιο καρέ χωρίς κουκούλες. Οι εκτελεστές του Γ.Μ, διέφυγαν με μοτοσυκλέτες προς την Δυτική Αττική και έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης – Ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία

Ένα «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου θα πλήξει από σήμερα, Παρασκευή (17/5) τη χώρα ...

Φόρτωση άρθρων...