Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική - Μήνυμα από το 112

Ελλάδα

Πολύ έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αττική. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έστειλε σχετικό μήνυμα στους πολίτες, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

«Επείγουσα ειδοποίηση. Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 24-01-2022, 10:30. Προειδοποίηση για πολύ έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε το μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους της Αττικής.

 Συναγερμός για έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική τις επόμενες ώρες - Μήνυμα από το 112

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Αττική: Οδηγίες στους πολίτες των βορείων προαστίων της να μείνουν σπίτι τους

Ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση όσο περνάει η ώρα και έτσι η Αστυνομία εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες της Αττικής και κυρίως των βορείων προαστίων, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ενημερώνονται συνεχώς για τους κλειστούς δρόμους από το χιόνι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr)».

Χιονίζει στην Αθήνα από το πρωί

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις και στην Αττική. Τόσο στα Βόρεια Προάστια, όσο και στο κέντρο της Αθήνας χιονίζει από νωρίς το πρωί. 

Στα βόρεια προάστια οι χιονοπτώσεις είναι έντονες και έχει γίνει χιονόστρωση από το πρωί. Μεταξύ άλλων, το έχει στρώσει στο Μενίδι, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι, στη Λυκόβρυση, στα Μελίσσια, στη Παλιά Πεντέλη, στη Νέα Πεντέλη, στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μάλιστα, έχει αρχίσει να το στρώνει και στην Κυψέλη. 

Επίσης, χιονίζει στο Σύνταγμα, στα Κάτω Πατήσια, ενώ οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και στον Πειραιά. 

Κλείνει η νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται κατά μήκος της εθνικής οδού σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

  • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
  • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Ακόμα, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

  • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Στη λεωφόρο Πάρνηθος στην Πάρνηθα, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Στην οδό Διονύσου στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ προς τον Άγιο Πέτρο.

Δεκάδες ακινητοποιημενά οχήματα λόγω χιονόπτωσης στη Λεωφόρος Μαραθώνος

Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στην Ανατολική Αττική. Δεκάδες είναι τα ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει λόγω της έντονης χιονόπτωσης. 

Οδηγοί εγκαταλείπουν τα οχήματα τους και με ότο στοπ επιχειρούν να επιστρέψουν προς Νέα Μάκρη.

Η ακινητοποίηση των οχημάτων οφείλεται στην ολισθηρότητα του δρόμου στα φανάρια της Ραφήνας και στο δρόμο από Νέο Βουτζά προς Ραφήνα.

Τα αυτοκίνητα κάνουν πέντε μέτρα απόσταση ανά δέκα λεπτά.

Μετρό: Διακοπή κυκλοφορίας προς και από το αεροδρόμιο – Πού σταματά το Τραμ

Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα». 

Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί - Κάντζα.

Η έντονη χιονόπτωση έχει επηρεάσει και τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός). Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς-Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.

Ακόμα, το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στη Μανωλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 56χρονο δικυκλιστή - Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα». Σύμφωνα με το patrisnews, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το δυ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα Πάγκαλος

Φόρτωση άρθρων...