Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Συναγερμός για φωτιά στον Πρόδρομο Θηβών - Μήνυμα από το 112

Ελλάδα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Πρόδρομο Θηβών στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τοπικά σάιτ, η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση στον δρόμο για την παραλία Σαράντη στο ύψος της γέφυρας του Μόρνου.

Για την ώρα δεν απειλεί οικισμούς, ωστόσο στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύο μέτωπα στο δήμο Προδρόμου, το ένα κοντά στην παραλία Σαράντη και το δεύτερο κοντά στο χωριό. Η πυροσβεστική και οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη ώστε να μην ενωθούν τα δύο μέτωπα.

Για τη πυρκαγιά εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του δήμου Προδρόμου Βοιωτίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ».

 

Στο σημείο βρίσκονται 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα , καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος και μέχρι τη δύση του ήλιου συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

thiva_3

Στο σημείο βρίσκονται επίσης κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, της αστυνομίας και του στρατού, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή κατοίκων της περιοχής για την κατάσβεση.

thiva_2

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει 35αρια και αφρικανική σκόνη - Πού θα βρέξει σήμερα

«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από αύριο εξαιτίας υποτροπικού αεροχείμαρρου που προσεγγίζει την Ελλάδα. Ενδεικτικά σε πολλές περιοχ...

Φόρτωση άρθρων...