Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Συναγερμός και στην Ελλάδα - Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων

Ο νεαρός άνδρας φέρει δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα

Ελλάδα

Ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται και στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, εισήχθησαν στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Πρόκειται για τουρίστα, άνδρα 29 χρόνων, που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του για διακοπές.

Ο νεαρός άνδρας φέρει δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπεμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων.

Οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό, το χαρακτηρίζουν ως ύποπτο για ευλογιά των πιθήκων.

Ο 29χρονος θα αξιολογηθεί λεπτομερώς απο το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν»,  ωστε να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί την ευλογιά των πιθήκων ή πρόκειται για κάτι άλλο.

Σε ειδική κάψουλα με το ίδιο αεροσκάφος C-130 μεταφέρθηκε και η σύντροφος του 29χρονου, καθως οι υγειονομικες αρχες και το προσωπικο του ΕΚΑΒ έκριναν οτι πρεπει να εφαρμοστεί το αυστηρό υγειονομικο πρωτοκολλο που ισχυει για τα λοιμωδη νοσήματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

Στη φυλακή οδηγείται ο 62χρονος αρχαιοφύλακας από τη Νίσυρο, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση ...

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Κιλκίς: Επιτέθηκε δύο φορές με τσεκούρι σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Με τσεκούρι επιτέθηκε δύο φορές σε αστυνομικούς ένας 51χρονος στο Κιλκίς. Η ηλικιωμένη μητέρα του τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι α...

Φόρτωση άρθρων...